Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16685445 www.bgdnes.bg

ЕВАЛА! Скъсват Десподов от хвалби в Гърция

Българският национал с гол и хеттрик от асистенции за разгром на ПАОК

Куп суперлативи получава капитанът на българсикя национален отбор по футбол Кирил Десподов за представянето си в ПАОК. Роденият в Кресна играч реализира гол и направи цели три асистенции при победата на ПАОК (Солун) с 6:0 като гост срещу "Кифисиа" в мач от 15-ия кръг на гръцкия шампионат. Участие в мача взе и друг български национал - Илиан Илиев-младши, който се появи на терена няколко минути преди края.

Десподов бе точен за "черно-белите" в 34-ата минута, когато направи 3:0 след подаване на Янис Константелиас. Така крилото има вече 4 гола за първенство и общо 6 във всички турнири през сезона до момента. Старши треньорът на тима Разван Луческу не спести комплиментите си към българина. 

Реклама

ПАОК от своя страна ще посрещне празниците като лидер в класирането с актив от 35 точки, с една повече от "Панатинайкос" и три повече от "Олимпиакос". Следващият мач на "двуглавите орли" е на 3 януари, а съперник ще бъде "ОФИ Крит".

Както "България Днес" вече писа, Десподов е без конкуренция за приза Футболист №1 на 2023 година у нас. Церемонията ще бъде организирана след Нова година. Според запознати, една от причините за страхотната форма на Кирил е и това, че лети на крилете на любовта. Съвсем наскоро 27-годишният нападател открехна завесата на личния си живот и показа снимка с любимата си. Той обаче бе скрил лицето й, а нейното име все още не е известно за широката общественост.

Четете още

Десподов печели "Футболист на годината"

Десподов печели "Футболист на годината"

Десподов показа гаджето

Десподов показа гаджето

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама