Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16686904 www.bgdnes.bg

ГАФОВЕТЕ НА Михайлов! Боби М. се срина с девет стъпки към ада

Вратарят на четвъртите в света се превърна от герой в обвиняем

"Така преминава световната слава"... Латинският израз разкрива, че всичко в живота е преходно и ако блясъкът на успеха заслепява, той лесно може да се превърне в драма. Но падението на Борислав Михайлов от герой до обвиняем за убийството на българския футбол е трагедия не само за него. Това е сбъднат кошмар и за милионите хора в България, които обичат този спорт.

Михайлов със сигурност не е единственият виновен за разрухата във футбола. Мнозина сега са щастливи да си измият ръцете с него. Но като президент на БФС Боби М. се прочу с множество гафове. Деветте стъпки към провала, които "България Днес" припомня, не са единствените издънки на бившия вратар. Но със сигурност помогнаха за разрухата, в която сега е затънал родният футбол.

Реклама

Люта сръбска ракия

Тъжна гледка!

Борислав Михайлов изглеждаше като човек, прекалил със сръбската сливова ракия на официално събитие през 2019 г. Малко след като бе преизбран за президент на БФС, Михайлов придружи тогавашния премиер Бойко Борисов на среща с правителствени представители на Сърбия, Румъния и Гърция в Белград. На този форум се обсъждаше идея за съвместно домакинство на балканските държави на световно или европейско първенство. Боби не успя да издържи на цялата пресконференция. Видимо не се чувстваше добре.

Докато Борисов държеше реч, Михайлов се подпираше на бившия спортен министър Красен Кралев. Обяснението бе, че е получил схващане. Но в социалните мрежи тръгнаха поредните закачки, че е прекалил с алкохола. На телевизионните репортажи се вижда как по време на срещата с медии на Боби предлагат вода. Бившият вратар поглежда чашата с неодобрение. След това му е помогнато да напусне сцената, тъй като очевидно не може сам. 

Почерпка по италиански

Боби Михайлов вероятно щеше да даде положителна проба за алкохол след мача между България и Италия през 2015 г. Вратарят на четвъртите в света говори с доста приповдигнато настроение след равенството 2:2 на националния стадион. Показва пиперливо чувство за хумор, некоординирани движения и завалва думите. Пред журналистите Боби определя мача с "адзурите" като "положителен". След това говори несвързани неща, споменавайки свои лични постижения и обяснява колко много уважава репортерите. 

Цикъл от изцепки

Михайлов се появи видимо развеселен и след мъчната победа на България с 4:3 срещу Люксембург през 2016 г. Тогава Боби показа, че се забавлява искрено на въпрос за приключването на квалификационния цикъл от мачове, който журналистка задава към него. Михайлов нелепо пита за какъв цикъл става въпрос. И поглежда усмихнато към репортерката. Михайлов отново отнася куп шеги в социалните мрежи за това, че е прекалил с питиетата. 

Пускай Преслава!

Реклама

Пускай Преслава! Този израз влиза във футболния фолклор на България и се споменава често след всеки от многобройните провали на националния отбор през последните години. Причината? Клип, на който Боби М. танцува кръшно на песен на Преслава от 2011 г.

Видеото е тотален хит заради комичното поведение на бившия вратар. Това не притеснява ни най-малко Михайлов.

"След този танц феновете ми даже се увеличиха - категорично заявява Боби в интервю 4 години след издънката. - Разбраха, че освен всичко останало, което умея, мога и да танцувам. Дори деца, които не са ме гледали като вратар, заради този танц са ми искали автографи." 

С джип на пистата на "Васил Левски"

Боби Михайлов блесна с поредната голяма изцепка, минавайки с джип по пистата на стадион "Васил Левски". Сцената се разигра след срамна загуба на България от Косово с 2:3 през 2019 г. Михайлов иска да избяга от чакащите го камери и микрофони и цепи с джипа директно през пистата. Оттогава шефът на БФС гледа да не стъпва на стадиона. 

Гръцко "Като за финал"

Борислав Михайлов обича да слуша и гръцко. А "Като за финал" се казва една от любимите му песни. Малко преди Боби да подаде първата си оставка през 2019 г., в мрежата изтече ново видео, на което той танцува. Но този път в гръцки ритми! Въпреки пропадането на националния тим Боби никога не изглежда притеснен. 

Оттеглям оставката!

Едва ли има друг такъв случай в цялата история на световния футбол!

Борислав Михайлов подаде оставка като шеф на БФС през 2019 г., а година и половина по-късно реши да я оттегли и отново застана начело на футболната ни централа. Боби бе принуден да се оттегли след унизителната загуба с 0:6 от Англия и расистки скандал на националния стадион. Оставката му бе поискана от тогавашния премиер Бойко Борисов. ГДБОП и жандармерията обискираха офисите на БФС по подозрение за корупция и други престъпления. Боби хвърли оставка и каза, че ще се отдаде на любимите си хобита лов и риболов. През април 2021 г изненадващо Михайлов оттегли оставката си. Октомври същата година бе преизбран за нов мандат, но опозицията твърди, че конгресът е бил нечестен. 

Криеница в парламента

Борислав Михайлов няма кой да го бие в играта на криеница. На стари години бившият вратар намира най-невероятни скривалища, за да се укрие от неудобни въпроси.

Наскоро Боби М. се скри от журналисти в кабинет на ДПС в Народното събрание. Комичната случка се разигра след изслушване в парламента на Михайлов за протестите по време и след мача с Унгария в столицата на 16 ноември тази година. За да се скрие от репортерите, Михайлов влезе в кабинета на депутата от ДПС Небие Кабак. Тя е председател на Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта.

В специално изявление Кабак разкри, че е помолила неканеният гост да напусне кабинета й. 

Сингапурска връзка

Шефът на БФС Борислав Михайлов празнува в компанията на световния бос на "черното тото" Тан Сеет Енг настъпването на 2011 г. в Сингапур. Енг е известен и с прякора си Дан Тан. Тази информация се превърна в голяма новина и бе разпространена от много медии. Това, че Михайлов и Дан Тан са били заедно, се свързва със скандален приятелски мач между България и Естония. Срещата завършва 2:2, но е разследвана от ФИФА поради съмнения за черно тото. Резултатът е анулиран.

В крайна сметка световната футболна централа стига до извода, че няма замесени официални лица от федерациите на България и Естония. Футболните централи на двете страни са били подведени от престъпна група, гласи резултатът от разследването. И до днес обаче витаят съмнения... 

Четете още

Жестока гавра с Боби М., пращат го в панделата (Видео)

Жестока гавра с Боби М., пращат го в панделата (Видео)

Майката на Стоичков: Боби М. няма да си тръгне!

Майката на Стоичков: Боби М. няма да си тръгне!

Боби М. остарява, но не побелява!

Боби М. остарява, но не побелява!

ГЪЗАР! Боби М. с часовник за 20 бона

ГЪЗАР! Боби М. с часовник за 20 бона

Реклама
Реклама
Реклама