Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16714369 www.bgdnes.bg

Араби се цакат за звезда на "Лудогорец". Ето коя е тя

Защитникът Оливие Вердон може да бъде продаден за 3 милиона евро

3 милиона евро може да влязат в касата на "Лудогорец" тази зима. Шампионите са готови да се разделят с централния си защитник Оливие Вердон, към когото валят оферти.

Оказва се, че националът на Бенин е привлякъл погледите на богати клубове от Катар и Саудитска Арабия. Информацията е на africafoot.com. Самият бранител е изкушаван с неколкократно по-високо месечно възнаграждение и е склонен да смени обстановката.

Реклама

Интерес към Вердон има и от страна на италианския елитен "Торино". Тимът от Серия "А" го следи изкъсо още от лятото, като в един момент трансферът дори се считаше за сигурен. Тимът от калчото обаче трудно може да е финансово конкурентен на арабските клубове.

Вердон има договор с разградчани чак до 2025 година. Той пристигна в клуба през септември 2020-а и оттогава е почти несменяем титуляр. През този сезон бе на терена в 27 мача във всички турнири, в които вкара 3 гола. В момента Вердон си партнира в центъра на защитата с привлечения от "Левски" Ноа Сонко Сундберг. Тяхна резерва е аржентинецът Франко Русо. "Орлите" планират да се разделят и със защитника Игор Пластун, който не попада в сметките на треньора Георги Дерменджиев. 

Старшията вече обяви, че не иска да се раздели с нито един от основните си играчи. Целта през зимата е съставът да бъде надграден, тъй като предстоят два плейофни мача в Лигата на конференциите срещу швейцарския "Сервет". Все пак при много изгодна за клуба оферта може да бъде направено едно изключение с продажбата на Вердон.

Четете още

5 млн. евро иска "Лудогорец" за Текпетей

5 млн. евро иска "Лудогорец" за Текпетей

Мартин Петров КАЗА ще бие ли "Лудогорец" женевския "Сервет"

Мартин Петров КАЗА ще бие ли "Лудогорец" женевския "Сервет"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама