Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16915867 www.bgdnes.bg

ГРЪМ! Юрген Клоп напуска "Ливърпул"

Юрген Клоп напуска "Ливърпул" след края на сезона! Мениджърът на "червените" си тръгва след края на сезона, което е истински шок за феновете на шесткратия еврошампион. Клоп се обърна към тях с емоционални думи и обясни решението си.

"Мога да разбера, че това е шок за много хора в този момент, когато го чуват за първи път, но очевидно мога да го обясня - или поне да се опитам да го обясня - започна Клоп. - Обичам абсолютно всичко в този клуб, обичам всичко в града, обичам всичко в нашите фенове, обичам отбора, обичам персонала. Обичам всичко. Но това, че все още взимам това решение, ви показва, че съм убеден, че то е това, което трябва да взема".

Реклама

"Въпросът е, че, как да кажа, енергията ми се изчерпва. Сега нямам никакъв проблем, очевидно, знаех го вече от по-дълго време, че ще трябва да го обявя в един момент, но сега съм абсолютно добре. Знам, че не мога да върша тази работа отново и отново, и отново, и отново", добавя германският специалист.

"След годините, които имахме заедно, след цялото време, което прекарахме заедно, и след всички неща, през които преминахме заедно, уважението към вас нарасна, любовта към вас нарасна и най-малкото, което ви дължа, е истината - и това е истината."

"Казах на клуба още през ноември. Трябва да обясня малко, че може би работата, която върша, хората я виждат отвън, аз съм на тъчлинията, на тренировките и подобни неща, но по-голямата част от всички неща се случват около такива неща. Това означава, че сезонът започва и ти вече планираш почти целия следващ", сподели Клоп.

"Когато седяхме заедно и говорехме за потенциални трансфери, за следващия летен лагер и дали можем да отидем където и да било, се появи мисълта: "Не съм сигурен, че тогава вече съм тук" и сам се изненадах от това. Явно започвам да мисля за това".

"Не започна (тогава), но, разбира се, миналият сезон беше нещо като супер труден сезон и имаше моменти, в които в други клубове вероятно решението щеше да бъде: "Хайде, много ти благодарим за всичко, но вероятно трябва да се разделим или приключим тук. Очевидно тук това не се случи", допълни германецът.

"За мен беше супер, супер, супер важно, че мога да помогна за връщането на този отбор в релси. Това беше всичко, за което мислех. Когато осъзнах доста рано, че се е случило, че това е наистина добър отбор с огромен потенциал и супер възрастова група, супер герои и всичко това, тогава можех отново да започна да мисля за себе си и това беше резултатът. Не е това, което искам (да направя), а просто това, което смятам, че е на 100 процента правилно".

Реклама

"Ние сме Ливърпул, заедно сме преминали през по-трудни неща. И вие преминахте през по-трудни неща преди мен. Нека направим така, че да се възползваме от това. Това би било наистина готино. Да изстискаме всичко от този сезон и да имаме още едно нещо, на което да се усмихваме, когато погледнем назад в бъдещето", добави Клоп.

Клоп застана начело на "Ливърпул" през октомври 2015 г. и донесе много успехи на отбора, като под негово ръководство "червените" сложиха край на 30-годишното чакане за шампионска титла на Англия, печелейки Висшата лига през 2020 г.

Освен това, при Юрген Клоп Ливърпул спечели още 6 големи трофея, които включват и титла от Шампиоската лига.

Четете още

"Арсенал - Ливърпул" е голямото дерби във ФА Къп

"Арсенал - Ливърпул" е голямото дерби във ФА Къп

Коледа идва с дерби за върха в Англия

Коледа идва с дерби за върха в Англия

Реклама
Реклама
Реклама