Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16936345 www.bgdnes.bg

Десподов обявен за Кирил Велики

Той е най-добрият трансфер за сезона, хвалят го медиите в Гърция

Кирил Велики! Такова прозвище лепнаха медиите в Гърция на българския нападател Кирил Десподов. Роденият в град Кресна играч блесна с две страхотни попадения за ПАОК при успеха с 2:1 в дербито срещу "Панатинайкос". Двата тима бяха с равен брой точки в спора за титлата, а победата качи тима на Десподов еднолично на върха в гръцката Супер Лига.

"Убиецът" Десподов прати ПАОК на върха! Това е заглавието на спортния всекидневник Sport Day. Авторитетният журналист от sport24.gr Савас Чобаноглу обяви Десподов за трансфер №1 на сезона в южната ни съседка.

Реклама

"Кирил Велики от ПАОК! За българина не бива да има съмнение, че той е топтрансферът на гръцки отбор през сезона. Десподов показва във всеки мач, че е футболист с високо качество, със силно голмайсторско умение, което прави разликата. За пореден път изборът на румънския селекционер Разван Луческо бе оправдан. Българинът беше главният герой в мача за своя тим, като в пореден двубой отбеляза, и то не 0930кой да е, а в топдерби", анализира Чобаноглу. Десподов логично бе избран и за Играч на мача, но самият той отдаде успеха на труда на целия отбор.

"Най-важното е, че спечелихме. Няма значение кой вкарва и кой получава наградите, футболът е отборен спорт. Ако нямам моите съотборници на моя страна, треньорите и щаба, не мога да спечеля нищо. Надявам се да продължим така", заяви Кирил.

"Чувствах, че това е офертата, която трябваше да приема, и нямах никакви съмнения. Щастлив съм, че съм тук, имаме страхотни играчи. В тези дерби мачове е важно да бъдем спокойни, независимо от това какво се случва извън терена или от решенията на съдията. Не знам колко гола бих вкарал, ако имаше фенове на трибуните, но нямаме търпение да се върнат. Те са нашият 12-и играч", категоричен е Десподов.

Вкара 2 пъти повече от Бербатов

Първият гол на Кирил Десподов в мача бе под №2000 за ПАОК на своя стадион "Тумба" в гръцкия шампионат, отбелязаха статистици. Капитанът на българския национален отбор вече има 10 попадения с екипа на ПАОК (8 за първенство и 2 в Лига на конференциите). Това е два пъти повече от Димитър Бербатов, който през сезон 2015/16 вкара общо 5 пъти за "двуглавите орли". 

Четете още

Машината Десподов ГЕРОЙ! Избухна с два гола в голямо дерби

Машината Десподов ГЕРОЙ! Избухна с два гола в голямо дерби

С 1 млн. евро поскъпна футболист номер 1 Кирил Десподов

С 1 млн. евро поскъпна футболист номер 1 Кирил Десподов

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама