Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16758583 www.bgdnes.bg

С 1 млн. евро поскъпна футболист номер 1 Кирил Десподов

Очертаващият се като Футболист №1 на 2023 г. Кирил Десподов поскъпна с цял милион в евро, откакто се присъедини към настоящия си отбор ПАОК, показва проверка на "България Днес" в "Трансфермаркт".

Капитанът на българския национален отбор излезе на първото място по най-много асистенции в гръцката Суперлига след успеха с 4:0 над ОФИ (Крит) в последния мач на тима му. Българинът откри резултата, а след това изработи попаденията на Маркос Антонио и Брандон Томас. Отделно от това Десподов имаше участие и в атаката за втория гол.

Реклама

В гръцките медии използват статистически модул и за още един показател - "гол от завършващи удари". Руснакът Магомед Оздоев води със средно един отбелязан гол от 3,2 завършващи удара, а веднага след него се нареждат Брандон Томас и Кирил Десподов, всеки от които се нуждае от 3,4 опита, за да намери мрежата.

Десподов твърди, че не си е представял толкова лесна адаптация. И с усмивка добавя: "Обещавам, че най-доброто предстои". Българинът вече има 7 гола и 10 асистенции в първите си 20 официални мача.

В края на лятото Десподов премина от "Лудогорец" в ПАОК за 3,5 млн. евро, а днес цената му е вече 4,5 млн. евро. В Гърция твърдят, че заплатата му е един милион годишно. На този етап е твърде рано да се говори за интерес от други клубове към българския футболист. Но той е едва на 27 години и със сигурност, ако запази формата и представянето си, ще бъде пожелан от по-сериозен отбор, дори от Западна Европа. След ЦСКА, където изигра 71 мача и отбеляза 20 гола, Десподов премина в италианския "Каляри" през 2019 г. и бе преотстъпен на австрийския "Щурм" за един сезон, а после върнат, но не успя да се наложи и бе купен от "Лудогорец" през 2021 г. За тима от Разград той изигра 59 мача с 22 попадения.

Четете още

ЕВАЛА! Скъсват Десподов от хвалби в Гърция

ЕВАЛА! Скъсват Десподов от хвалби в Гърция

Десподов печели "Футболист на годината"

Десподов печели "Футболист на годината"

Десподов показа гаджето

Десподов показа гаджето

СРАМ! Звездите на националния отбор на България по футбол търкат пейката

СРАМ! Звездите на националния отбор на България по футбол търкат пейката

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама