Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16973178 www.bgdnes.bg

Анди Краев зацикли на "Герена"! Няма оферти за низвергнатия капитан на "Левски"

Доскорошният капитан на "Левски" Андриан Краев почти сигурно няма да играе до юни. Оферти за него липсват, научи "България Днес".

Халфът отказа да поднови договора си със "сините" и бе пратен във втория тим. Настоящият контракт на национала изтича на 30 юни. След това Краев ще е свободен агент. Футболистът може да преговаря и да подпише предварителен договор с който и да е клуб от първи януари. На този етап обаче Краев не се е разбрал с бъдещ отбор.

Реклама

"Левски" упорито се опитва да намери купувач за футболиста през зимата, за да вземе пари за него. Досега единствената оферта беше от "Коняспор". Поредложената трансферна сума бе прекалено ниска и "сините" я отхвърлиха.

Краев вече пропусна шанса да заиграе на Запад. Във всички по-големи първенства трансферния прозорец затвори на 1 февруари. Все още отворени са в Русия (до 22 февруари), Унгария (до 14 февруари) и Турция (9 февруари). Именно за интерес от отбори от последните две държави към халфа се говореше през есента, но оферти в момента липсват.

Краев продължава да тренира с втория тим на "Левски" на "Герена" в очакване на някакво развитие около бъдещето му. Все по-вероятно изглежда да продължи да го прави цяла пролет. За разлика от него другият натирен в дублиращия състав, Жереми Петрис, вече бе продаден. Бранителят, който също отказа нов договор, премина в белгийския "Шарлероа".

Последното ново попълнение на "Левски" Хоакин Фернандес Пертусо изненада всички на "Герена". Защитникът показа завидни познания за клуба при пристигането си в София. Уругваецът бе наясно с историята и проблемите в последните години. Той разгледа обстойно музея на "сините", като позна и последния спечелен трофей - Купата на България от 2022-ра.

Вчера в късния следобед се чакаше развитие около продажбата на Дарлан. Бразилецът е пред трансфер в китайски отбор, чието име упорито се пази в тайна от "Левски". Халфът ще бъде продаден за около $800 000. От тях $240 000 ще отидат за бившия му отбор "Гремио". По договора му за преминаване на "Герена" бразилците получават 30% от негов следващ трансфер. Така за "Левски" ще останат $560 000, след като взеха Дарлан без пари през лятото.

Четете още

"Левски" тресна "Динамо" (Киев), треньорът Костов със силни думи

"Левски" тресна "Динамо" (Киев), треньорът Костов със силни думи

"Левски" пак загуби, Костов няма мания за резултати

"Левски" пак загуби, Костов няма мания за резултати

Грешниците на "Герена" натирени в дубъла

Грешниците на "Герена" натирени в дубъла

Реклама
Реклама
Реклама