Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17318942 www.bgdnes.bg

"Червени" фенове щурмуват баира в Бистрица

Нов скандал с билетите за дербито между ЦСКА 1948 и ЦСКА-София

"Червени" фенове са готови за нов щурм на хълма над стадиона в село Бистрица. Там в събота ЦСКА-София гостува на ЦСКА 1948, а двата клуба продължават да са във война един с друг.

Вчера домакините предизвикаха нов скандал, след като отпуснаха на гостите едва 250 билета на солената цена от 30 лева. Желаещите да посетят мача са в пъти повече, което отново може да доведе до напрежение в селото. Точно това се случи преди една година, когато феновете на ЦСКА-София отказаха да купят предоставeните им ограничен брой билети и решиха да изгледат мача от хълма точно над стадиона в Бистрица. Сценарият може да се повтори и в събота, тъй като привържениците на гостите не искат да пълнят касата на клуба домакин. Засега намерението на част от ултрасите е все пак да влязат на стадиона, но други се заканват да търсят алтернативни варианти. За това ще трябва да получат и разрешението на собственика на имота над стадиона Бай Стефан, който през миналата година разряза оградата си и пусна запалянковците. В знак на благодарност феновете събраха отпадъците си в торбички и възстановиха минималните щети на оградата. Бай Стефан получи като подарък и шал на ЦСКА, но призна, че не се интересува от футбол. От значение е и мнението на полицията, която също трябва да позволи гледането на мача извън стадиона.

Реклама

Очертава се органите на реда отново да имат жежка работа в Бистрица. От полицията вече проведоха срещи с двата клуба и са готови да вземат необходимите мерки за осигуряването на безопасността. През миналата година в селото нямаше сериозни инциденти с изключение на едно дребно сбиване, при което пострада тогавашният кмет на Бистрица Самуил Попов.

Заяждането между двата клуба продължава и на официално ниво. В сайта си ЦСКА-София не назовава официалното име на съперника, а го нарича "тимът от Бистрица". От своя страна ЦСКА 1948 обявява, че на отбора му предстои единствено "домакински мач".

От 1948 опитват максимално да затруднят феновете на гостите с купуването на и без това крайно ограничената бройка от билети. Те ще се продават единствено физически в мрежата на "Ивентим", и то само до петък следобед. В деня на мача феновете на ЦСКА няма да могат да си закупят билети, онлайн пропуски също нe се предлагат.

Четете още

В ЦСКА-София вдигат капитана Матай за "Левски"

В ЦСКА-София вдигат капитана Матай за "Левски"

"Лудогорец" оглави Първа лига след победа над ЦСКА 1948

"Лудогорец" оглави Първа лига след победа над ЦСКА 1948

Шопов вкара два за бой на ЦСКА-София над "Берое"

Шопов вкара два за бой на ЦСКА-София над "Берое"

"Лудогорец" и ЦСКА-София се разминаха на полуфиналите за Купата

"Лудогорец" и ЦСКА-София се разминаха на полуфиналите за Купата

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама