Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17466229 www.bgdnes.bg

Азерите се хвърлят на кръв срещу "лъвовете"

Азербайджан се хвърля на кръв срещу България в опит да спечели първото издание на турнира FIFA Series. Срещата е днес от 18,00 часа българско време на стадион "Тофик Бахрамов" в Баку.

"Ще покажем на българите кой е домакин", надъхват се азерите. От изказванията на играчи и треньори личи оптимизъм. Очаква се на трибуните да има около 7-8 хиляди зрители. Билетите струват между 2 и 30 маната за различните трибуни и сектори (официален курс 1 манат = 1.06 лева). За първия мач от турнира между Азербайджан и Монголия бяха продадени 3954 билета при общ капацитет на стадиона 31 000 места.

Реклама

Азербайджан спечели в петък с 1:0 срещу Монголия, а два часа по-рано България се справи с Танзания със същия резултат. Мачът днес е под номер 4 за Азербайджан и България. До момента в трите двубоя българите са спечелили два, а един е завършил наравно. Две срещи са се играли в Баку, а една в София.

"Ще дадем всичко от себе си, за да спечелим отново и да зарадваме привържениците - казва крилото на азербайджанския национален отбор Вусал Искендерли. - Разбира се, мачът с България ще бъде много по-труден. В това няма никакво съмнение. Този отбор е на много по-високо ниво. Чакат ни много трудни 90 минути."

Искендерли е на 28 години, футболист на турския "Болуспор". Считан е за един от водещите играчи на азерите.

Защитникът Бахлул Мустафазаде, който вкара победния гол срещу монголците, разкрива, че това попадение не е било случайно. "Тренирам подобни отигравания на заниманията - казва Мустафазаде. Няма значение кой е вкарал гола - дали нападател или защитник. Що се отнася до мача с България, всички искаме да се представим успешно."

Временният селекционер на Азербайджан Ариф Асадов призна, че вече цялото му внимание е насочено към срещата с "лъвовете". "Монголия и България са два отбора със съвсем различен стил и и трябва да играем с друга система - коментира Асадов. - Гледахме мача на България с Танзания, а също така двубоите на нашия съперник със Сърбия и с Унгария. Анализирали сме детайлно съперника. Играем у дома и сме длъжни да направим така, че противникът да усети, че ние сме домакините."

Четете още

Илиан Илиев оставя Илиан-младши резерва

Илиан Илиев оставя Илиан-младши резерва

Скандал в Танзания заради национали

Скандал в Танзания заради национали

Реклама
Реклама
Реклама