Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17472162 www.bgdnes.bg

Азербайджан ПОЖЕЛА наш ТАРАН от националния

Богатите клубове в страната дебнат Алекс Колев и други национали от Първа лига

Богати клубове от Азербайджан се оглеждат за наши футболни национали. Куп скаути присъстваха снощи на стадион "Тофик Бахрамов" в столицата Баку за контролата на домакините срещу селекцията на Илиан Илиев. Двубоят завърши след редакционното приключване на броя.

Реклама

Най-желан се оказва централният нападател на "лъвовете" Александър Колев. 31-годишният таран струва само 300 хиляди евро, а този сезон прави фурор в Първа лига с екипа на "Крумовград". Юношата на "Левски" до момента е вкарал 10 гола в шампионата и вече привлича погледите. Желан е и от родния си клуб, но до трансфер на "Герена" през зимата така и не се стигна. Колев вече записа три участия с националната фланелка, но все още търси своя първи гол.

Отборите от вътрешното първенство на Азербайджан изкушават с доста високи заплати. Най-богатият клуб е този на "Карабах", който е и сигурен шампион, тъй като има цели 26 точки аванс на върха пред втория "Сабах" (Баку) и третия "Нефтчи" (Баку). Същият отбор беше на секунди от това да елиминира водача в германската Бундеслига "Байер" (Леверкузен) в турнира Лига Европа, но допусна два гола в добавеното от съдията време.

Трима играчи на "Черно море" също са следени изкъсо от азери. Става въпрос за защитниците Виктор Попов, Живко Атанасов, както и за халфа Илиан Илиев-младши. Твърде вероятно е от лятото някой от тях да осъществи изходящ трансфер.

Цели 29 български футболисти до момента са играли в отбори от Азербайджан. Сред по-известните имена са Петър Златинов, Александър Томаш, Иван Цветков, Еньо Кръстовчев, Галин Иванов, Симеон Славчев. Последният е юношата на "Левски" Мартин Петков, който през есента носеше екипа на местния "Туран" (Товуз).

Четете още

Кирчо Десподов: Мачът с Азербайджан няма да е лесен

Кирчо Десподов: Мачът с Азербайджан няма да е лесен

РАЗГЕЛЕ! България с първа победа след 492 дни, надвихме Танзания с мъка

РАЗГЕЛЕ! България с първа победа след 492 дни, надвихме Танзания с мъка

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама