Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17656981 www.bgdnes.bg

Легендата на "Левски" Емил Велев-Кокала: Феновете нямат думата за треньора!

Николай Костов събра отбора с дърпане на ушите

"Привържениците нямат думата за това, кой да е и кой да не е треньор на "Левски". Те трябва да подкрепят отбора във всяка ситуация." Така с леко раздразнение в гласа коментира готвения от страна на феновете на Отбора на народа протест срещу наставника Николай Костов легендарният Емил Велев-Кокала.

Част от феновете обявиха, че оставят празен сектор "Б" като реакция срещу Костов и загубените три важни мача последователно. "Сините" отстъпиха срещу "Лудогорец", ЦСКА и "Черно море" в най-тежката си серия срещи през пролетта, а и отпаднаха от турнира за Купата на страната.

Реклама

"Знаехме, че в тези три мача "Левски" почти няма шанс - коментира Велев. - Но това няма особено значение в момента. Важно е, че феновете трябва да разберат, че трябва да подкрепят отбора във всеки един момент, във всеки мач. Не могат да сменят треньора от трибуните. За това си има ръководство и щом то застава зад Костов, това значи, че той трябва да е на поста.

"Левски" е орисан да побеждава, да вдига титли и купи, това е в ДНК-то на отбора и на всички, които в годините сме давали всичко от себе си - независимо дали като футболисти или треньори. Но затова трябва да се работи, да има време да се направят нещата както трябва. Не да хулим и сменяме този или онзи за една-две грешки."

Поради същите причини на "Българска армия" вече уволниха Нестор Ел Маестро и на негово място застана Стамен Белчев. "Какво правят в ЦСКА, си е тяхна работа. Техните фенове бяха зад отбора дори когато фалира. Нашите също трябва да са зад тима, дори да бяхме изпаднали в четвърта дивизия. Да, те спасиха положението, но и това не им дава право да кадруват", казва още "синята" легенда.

Вчера отборът на "Левски" започна тренировки без Димитър Митков, Фабио Лима и Илиян Стефанов. Наставникът на "сините" Николай Костов чете дълго конско на своите футболисти след поражението с 1:3 от "Черно море" във Варна. Разговорът на висок тон с играчите продължи около 15 минути.

Ситуацията в клуба заради резултатите напоследък не е никак спокойна. Отборът инкасира три последователни загуби от "Лудогорец" с 1:5, от ЦСКА-София с 0:2 и от "Черно море" с 3:1.

Четете още

Бойкот и война в "Левски"!

Бойкот и война в "Левски"!

Синята мъка няма край! Трети пореден резил за "Левски"

Синята мъка няма край! Трети пореден резил за "Левски"

Реклама
Реклама
Реклама