Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/17030018 www.bgdnes.bg

СРАМОТА! 3 години условно за турския тираджия, убил двама пловдивски музиканти на пътя

3 години условна присъда с 5 години изпитателен срок за турския шофьор Мехмет Калисал, убил двама пловдивски музиканти при катастрофа в прохода "Хаинбоаз" през 2018 година. Това става ясно от решение на Апелативният съд в Пловдив.

Припомняме, че на 29 юни 2018 г. Николай Николов - Нико минал през Раковски, за да вземе колегата си Павел Дюлгерски и заедно да заминат за концерт в Русе. Пловдивчанинът не се чувствал добре и помолил приятеля си да шофира. Времето било дъждовно.

Реклама

Когато навлезли в прохода "Хаинбоаз" се движели се скорост 77 км/ч., при мокра пътна настилка, ограничена видимост и поредица от опасни завои. Максимално разрешената скорост за движение в участъка била 40 км/ч., сигнализирана с пътен знак. На един от завоите Дюлгерски загубил контрол над автомобила. Плъзгайки се по платното, колата се насочила в лентата за насрещното движение по време на завой. Срещу него идвал автовоз, управляван от Калисал. Тираджията също се движел с превишена скорост, успял да намали до 65 км/ч. Двете превозни средства се ударили изцяло в лентата за движение на автовоза.

Колата на музикантите се завъртяла и се върнала назад. Мехмет Калисал слязъл и се опитал да помогне на затиснатите в леката кола момчета. Тъй като не говорел български, помолил непознат да се обади на телефон 112. Пристигналият екип на Спешна помощ констатирал смъртта на Николай Николов, а Павел Дюлгерски бил откаран в болница в критично състояние. Въпреки оказаната медицинска помощ, той издъхнал на 30 септември.

Делото в Апелативния съд е образувано по жалби на родителите на загиналите младежи. Процесът беше разгледан задочно, тъй като властите в Турция отказаха да предадат Калисал, а той не се яви сам. Подсъдимият е присъствал на делото в Старозагорския окръжен съд, като е бил с мярка за неотклонение "задържане под стража". След произнасяне на условната присъда тя беше отменена и той се прибра в родината си.

Четете още

Уволниха ченгетата, отстранени след смъртоносната гонка в Стара Загора

Уволниха ченгетата, отстранени след смъртоносната гонка в Стара Загора

Ивайла Бакалова КАТЕГОРИЧНА: С Нотариуса си отидоха тайните за много влиятелни хора

Ивайла Бакалова КАТЕГОРИЧНА: С Нотариуса си отидоха тайните за много влиятелни хора

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама