Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/17555551 www.bgdnes.bg

Шпигел: Тайник с оръжия на "Хамас" е открит в Южна България

Тайник с оръжия на групировката "Хамас" е открит в Южна България. Пушкалата е трябвало да бъдат пренесени в Германия и използвани в евентуални атаки срещу еврейски институции. Информацията е на немското издание „Шпигел".

По време на разследването срещу четирима заподозрени членове на "Хамас" Федералната служба на криминалната полиция е открила снимки на няколко пистолета, пълнители и други части от оръжия в мобилния телефон на един от мъжете, арестувани в средата на декември. Той отказал да пропее, от къде са фотосите, но цифровите следи в снимките са отвели разследващите до място в Южна България. Там огнестрелните оръжия наистина са били намерени заровени в найлонов плик под дърво. Българската полиция вече е успяла да конфискува оръжията. Някои от тях са били ръждясали.

Малко преди Коледа полицията арестува трима мъже в Берлин и един мъж в Ротердам. Федералният генерален прокурор ги подозира, че са членове на "Хамас". Твърди се, че мъжете са получили заповед от военното крило на терористичната организация в Ливан да осигурят подземен склад в Европа. Разследващите смятат, че е трябвало да пренесат скритите оръжия в Берлин и да ги държат готови за евентуални атаки срещу еврейски институции.

Четете още

При израелската военна операция в Газа е убит третият човек в йерархията на "Хамас"

При израелската военна операция в Газа е убит третият човек в йерархията на "Хамас"

Темида качва на самолета терорист от "Хамас"

Темида качва на самолета терорист от "Хамас"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама