Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/17656286 www.bgdnes.bg

Адвокат Людмил Рангелов пред "България Днес": Паскал е като Господ - никой не го е виждал!

Обвиненията срещу Никола Николов са само, че е участвал в организирана престъпна група, няма конкретика

Никола Николов-Паскал е малко като Господ! Говорят за Паскал все едно говорят за Бога, но в същото време никой не го е виждал. Там бил Паскал, с Доктора бил Паскал, това направил, онова направил, но никой няма никакви категорични данни за тези твърдения за тази мистериозна личност. Това заяви пред "България Днес" адвокат Людмил Рангелов, който брани интересите на ексшефката на Агенция "Митници" Петя Банкова и на Стефан Димитров, които са погнати за подпомагане на канали за трафик и за корупция.

Реклама

Впечатляващо е също, че срещу Паскал няма почти никакви обвинения, подчерта още адвокат Рангелов.

"В делото срещу Паскал няма нищо освен това, че е обвиняем за участие в организирана престъпна група. Не само че няма други обвинения, никой една дума не споменава освен това за престъпната група. Паскал е доста мистериозна фигура. Сега пък го свързват с Иван Тодоров-Доктора, който бе убит преди 20 години. Даже и да е бил свързан с него, вече никой не може да му търси сметка какво е правил Николов с Доктора, защото са минали над 20 години", категоричен бе защитникът на Петя Банкова.

"Утре, когато се гледа мярката, аз ще се явя и на мястото на адвокат Аделина Натина и няма да бъде отменено заседанието. Вчера за втори път го отмениха, защото адвокат Натина все още е болна, но това е в ущърб на Петя Банкова и Стефан Димитров, защото можеше вече да са освободени от ареста. Сега ще видим какво ще стане утре, защото предполагам, че разследващите имат още доказателства, които ще представят на съдебното заседание, на което ще се гледат мерките за неотклонение на Банкова и Димитров", заяви Рангелов.

"Разследването, разработката за тези корупционни схеми и контрабандни канали е стара. Тук странното е, че тя е образувана срещу Никола Николов, а Паскал не го знаят къде е. А сега погнаха изневиделица Петя Банкова и Стефан Димитров, срещу които не е имало разработки. Мога да допусна, че разследващите може да са имали някакви оперативни данни за тях, но това тепърва ще става ясно. В момента има 15 тома документи, с които се запознавам. Към този момент не мога да намеря нищо, което уличава Банкова и Димитров по тези обвинения. Само относно обвинението срещу Петя Банкова за престъпление по служба не мога да бъда категоричен, защото не съм се запознал изцяло с документите. Това обвинение е, че Стефан Димитров й се е обадил и й е казал да смени шефа на митницата на ГКПП Лесово. Прокуратурата твърди, че Банкова го е направила. Тази информация е придобита от разследващите от специално разузнавателно средство, по-точно от подслушване на телефон. Не съм чувал разговора и не съм чел все още какво се казва. Все още сме в ранен етап на делото", уточнява адвокат Людмил Рангелов.

Утре предстои да стане ясно дали прокуратурата разполага с нови доказателства и дали Банкова и сие ще бъдат пуснати от ареста или не.

Каре: Разследване и обвинения

Преди няколко седмици се проведе операция в Агенция "Митници", при която задържана бе шефката на агенцията Петя Банкова, както и баща и син Димитрови. Освен работните места на обявените за организирана престъпна група бяха претърсени и домовете им. От жилището на Петя Банкова бяха иззети единствено списъци с описание на контрабандни канали, които тя е смятала да разбие и е имала оперативна информация за участието на служители от Агенция "Митници", които са ги прикривали. Към групата бе прикачен и главният секретар на МВР Живко Коцев, който влезе в болница и не е получил обвинение.

Заедно с Банкова и Мартин и Стефан Димитрови е погнат и контрабандистът Никола Николов, известен като Паскал. В момента всички са в ареста без него, тъй като властите у нас не знаят къде е прочутият контрабандист, който необезпокоявано действал от над 25 години. Според разследващи журналисти той живее по-голяма част от времето в Гърция, на 25 километра от Кавала. Паскал и банда са обвинение в участие в организирана престъпна група.

Четете още

Ясно е къде се крие митичният Паскал

Ясно е къде се крие митичният Паскал

Интерпол не издирва Паскал!

Интерпол не издирва Паскал!

Реклама
Реклама
Реклама