Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/17705451 www.bgdnes.bg

Обвиниха Динко за лидер на организирана престъпна група, изнудвала тираджии!

Прокуратурата чака Ловеца на бежанци да излезе от болницата, за да му предяви обвиненията

Обвиниха Динко за лидер на организирана престъпна група, изнудвала тираджии!  Прокурор от Окръжната прокуратура в Ямбол е подвел Динко Вълев под отговорност, но чака Ловеца на бежанци да излезе от болницата, за да може да му предявят обвиненията. Това казаха пред "България днес" от пресцентъра на Окръжната прокуратура в Ямлбол.

Реклама

С обвинения за участия в същата пресъпна група осъмнаха и други двама от Ямбол.

По данни на прокуратурата престъпната група, ръководена от Вълев, е действала от октомври 2021 година до този април. Има данни, че са били изнудвани собственици на тирове, претърпели катастрофи или други произшествия, като първоначално фирмата на Вълев за репатрация на камиони е искала една сума, но в последствие ги е рекетирала за по-голяма.

По делото има данни за един потърпевш, от когото е взета солидна сума пари и за още няколко, които са били изнудвани от групата, но престъплението е останало недовършено, коментират разследващи. По време на изнудванията разбитата престъпна група е използвала закани за саморазправа и дори заплахи за живота им.

По неофициални данн Динко е в болница в Бургас. Имал е тромб, но вече е в по-добро състояние и няма опасност за живота му.

Четете още

Чакат Динко да излезе от болница, за да го арестуват

Чакат Динко да излезе от болница, за да го арестуват

УЖАС! Динко е в болница с опасност за живота

УЖАС! Динко е в болница с опасност за живота

Реклама
Реклама