Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/17716243 www.bgdnes.bg

КОШМАР! 300 метра Адриан влачил тялото на Явор

Влюбената двойка бе пометена на пешеходна пътека

Ани излита на 51 метра при ужасяващия сблъсък

300 метра Адриан Антонов е влачил тялото на Явор, а трупът на Ани е изхвърлен на 51 метра при тежката катастрофа, която коства живота на влюбената двойка. Това съобщи зам. градската прокурорка на София Десислава Петрова на вчерашен извънреден брифинг.

За смъртта на Явор и Ани, настъпила след катастрофа на 8 май 2023 г., на съд е предаден Адриан Антонов. Там са пренебрегнати ограничението на скоростта, пешеходната пътека и други правила. След разпити на 17 свидетели и 14 вещи лица, изготвили цели 11 експертизи, прокурорът е достигнал до извод, че Адриан е летял със 106 км/ч. Имало е осветление, а младежът, който по време на катастрофата е едва на 18 години, ги е ударил на пешеходна пътека.

Реклама

Припомняме, че в нощта срещу 8 май Ани и Явор пресичат на пешеходна пътека на булевард "Сливница" в столицата. Изневиделица върху младите годеници връхлита Адриан Антонов, който няма почти никакъв опит зад волана. Ани и Явор загиват на място от бруталния сблъсък.

После джигитът бе пуснат на свобода с мярка подписка. Това стана на 4 юли, а съдът измени мярката му, защото младежът е обвинен за престъпление по непредпазливост, за което по закон не може да бъде задържан за повече от два месеца. Първоначалните данни показваха, че 19-годишният младеж е управлявал автомобила със скорост, двукратно надвишаваща ограничението от 50 км/ч - около 101 км/ч. После адвокат Марковски поиска да се изготви допълнителната автотехническа експертиза и тя заковава Адриан, като показва не 101, а 106 км/ч.

Според адвоката на Адриан - Димитър Марковски, процесът може да претърпи обрат, защото в кръвните проби на Ани и Явор е открит алкохол, което може да е от изключително значение за делото.

"В кръвните проби на Ани и Явор е установено количество алкохол. Нямам информация да има някакви други упойващи вещества. Това няма някакво юридическо значение, но съдът предстои да установи тази употреба на алкохол до каква степен е повлияла върху способностите на Ани и Явор да възприемат фактическата обстановка и да могат адекватно да реагират. Ако се установи, че тази степен на алкохолно опиянение е по-висока, то тогава вследствие на това може да се окаже, че те са съпричинители на това нещастие", заяви пред "България Днес" адвокатът на обвиняемия Димитър Марковски. По думите му, ако бъде доказано, че Ани и Явор са могли да избегнат сблъсъка в дадената вечер, то тогава Адриан Антонов може да отърве затвора или поне да отърве много тежко наказание. Това тепърва ще се нищи от Темида, когато започне процесът, което се очаква да е скоро.

Четете още

18-годишният Адриян, който ПРЕГАЗИ Ани и Явор, проговори: ИСКАМ ПРОШКА

18-годишният Адриян, който ПРЕГАЗИ Ани и Явор, проговори: ИСКАМ ПРОШКА

Сватба готвели убитите на зебра Явор и Ани

Сватба готвели убитите на зебра Явор и Ани

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама