Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/17725615 www.bgdnes.bg

Защитникът на Диона: Искат повторна експертиза на кръвта й!

Певицата я грозят до 3 години решетки, ако бъде призната за виновна за кокаина

Ще искаме повторна експертиза на кръвта на Диона! Това каза пред "България Днес" адвокат Милена Калчева, която брани интересите на певицата по обвиненията за шофиране под влиянието на кокаин, пред Софийския районен съд.

Реклама

"Делото ще се гледа по общия ред. Освен това, че ще искаме допълнително изследване на кръвта на Диона, не мога да кажа нищо повече на този етап. Какво друго ще поискаме, ще стане ясно на следващото заседание", казва загадъчно адвокат Калчева.

Защитникът на Диона обмисля стратегия за делото, след като във вторник певицата не призна вината си пред Темида и категорично отрече да е шофирала под влиянието на кокаин. Диона дори не е поискала споразумение, защото няма как да се договориш с държавното обвинение, ако твърдиш, че си невинен.

На следващото заседание ще бъдат разпитани вещите лица, които са изготвили експертизата на кръвта на Диона, която реално закопава певицата. Изследването категорично доказва, че красавицата е имала следи от кокаин в кръвта, когато бе заловена от ченгетата.

Денислава Сашова, по-известна като Диона, е погната за управляване на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества или техни аналози. Въпреки че Диона отричаше упорито, че се е метнала зад волана под влиянието на наркотици, кръвната проба я закова. Тестът доказа, че певицата е била надрусана с кокаин.

Диона бе спряна на 24 януари в 4 часа сутринта, докато бръмчи с луксозния си джип "Порше Кайен" на столичен булевард. Ченгетата виждат, че певицата не е адекватна, и решават да я проверят за алкохол и наркотици. Тестът за дрога излиза положителен за кокаин, този за алкохол е отрицателен. Униформените щракват белезниците на Диона и я тикват в килия в Шесто районно управление в столицата. На следващия ден, след излежани близо 24 часа в килия съдът освободи певицата под гаранция от 5 хилядарки.

Делото е насрочено за 4 май, когато ще стане ясно какви искания ще отправи адвокат Калчева, както и прокуратурата. Ако Диона бъде призната за виновна, я грозят от 1 до 3 години решетки, глоба, отнемане на шофьорската книжка и на превозното средство. Диона в момента е освободена под гаранция от 5 бона. Тъй като возилото, с което бе заловена, е на лизинг, то Диона може да се наложи да плати стойността му. Това е в случай, че бъде призната за виновна.

Четете още

(ОБНОВЕНА + СНИМКИ) Делото ЗАПОЧНА с изненада: Чалгаджийката Диона не призна вина за кокаина!

(ОБНОВЕНА + СНИМКИ) Делото ЗАПОЧНА с изненада: Чалгаджийката Диона не призна вина за кокаина!

Чалгаджийката Дебора ПОКАЗА ДУПЕ след пияното шофиране (СНИМКИ)

Чалгаджийката Дебора ПОКАЗА ДУПЕ след пияното шофиране (СНИМКИ)

Реклама
Реклама
Реклама