Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/17977884 www.bgdnes.bg

(ОБЗОР) Сочената за удушвачка на Пейо: Не съм убийца, срещу мен действа престъпна организация!

Тъщата на зверски удушения млад мъж остава за постоянно в ареста, въпреки че не е добре здравословно

"Невинна съм! Не съм убила Пейо! Срещу мен и моето семейство действа престъпна организация. Заплашват ни с убийства и искат да ми отнемат имуществото, докато съм заключена в ареста!" С тези си твърдения сочената за убийца на Пейо Пеев - Красимира Трифонова, опита да насочи погледа на съдиите към мистериозна кримибанда, но не й се получи. Апелативният съд в София остави тъщата на удушения Пейо Пеев за постоянно в ареста. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. 

Реклама

"В тази престъпна организация, която заплашва мен и моето семейство, участват около 30 човека. Жертви на тази организация се свързаха с мои близки и разказаха много неща, много притеснителни неща. Не само аз и моето семейство сме техни жертви. Те се възползват от факта, че съм в ареста, за да ме ограбят. Има фалшиви свидетели по моето дело. Тази организация представлява заплаха и за националната сигурност!" Това изговори Трифонова пред апелативните съдии, но съдът й каза, че сега не е момента за такива приказки, защото процесът все още не е тръгнал по същество. Когато бе попитана защо според нея трябва да бъде освободена от ареста, Трифонова каза, че мярката е неоснователно строга. 

"Невинна съм! Не съм убила Пейо, дори не съм влизала в колата, в която е убит. Искам да постановите мярката ми да бъде изменена от арест на домашен арест. Освен че съм невинна, в ареста не може да ми се осигури адекватно лечение. Имам проблеми с щитовидната жлеза, имам високо кръвно и други здравословни проблеми. Освен това трябва да се грижа за болната ми майка, която е на 85 години. В ареста съм подложена на изтезания!" Така се ожали пред апелативните магистрати тъщата на Пейо с надеждата, че ще ги умилостиви и ще бъде пусната вкъщи, но уви.

"Няма никакви категорични доказателства, които да сочат, че Красимира е убила Пейо. Записът, на който се смята, че се вижда убийството и клиентката ми в колата, е със съмнителни качество и не е ясно кой е в колата. Красимира няма да се укрие, ако бъде пусната под домашен арест", каза адвокат Вълков пред съда.

Защитникът поиска от Темида да бъде направена нова съдебномедицинска експертиза на клиентката му, за да се види, че наистина не може да бъде държана в ареста повече. Красимира вече е 120 дни зад решетките, уточнява адвокатът на Красимира Трифонова.

Темида поряза искането за нова експертиза, като каза, че вече има достатъчно данни за заболяванията й. Апелативните магистрати бяха категорични и се обърнаха към ареста с молба да бъде обръщано повече внимание на Трифонова и заболяванията й. Ако се налага да види лекар, да й бъде осигуряван такъв, ако се налага да отиде до болница, да бъде закарана. Съдът нареди на ареста да се държи хуманно с Красимира Трифонова и да не й потъпква човешките права. Това предупреждение бе предизвикано от адвокат Вълков, който цитира Международната харта по правата на човека, като застъпи частта, в която се говори за правата на задържаните лица и какво трябва да им бъде задължително осигурявано. С няколко думи Темида нареди да бъде осигурено адекватно лечение на обвиняемата.

В крайна сметка въззивната инстанция прецени, че към момента има достатъчно доказателства, които сочат, че Красимира има участие в мъчителното убийство на Пейо и я остави в ареста. Намерен биологичен материал на Красимира в колата бе един от основните мотиви на съда да не измени мярката й за неотклонение.

Реклама

Преди дни съпругата на Пейо Пеев - Габриела Славова, бе освободена под домашен арест.

Пред Съдебната палата се бяха събрали близки на Пейо, които настояваха за справедливост. Призивите им бяха Красимира Трифонова да остане за постоянно в ареста. Там бяха сестрата на Пейо, майката на Пейо и негови приятели.

 

Обвинението!

Красимира и съпругата на Пейо Габриела са обвинени в убийството на младия мъж, което според прокуратурата се е случило на 18 януари. Твърденията са, че майката задушава Пейо, а дъщеря й Габриела му пречи да се измъкне от хватката. Екшънът се разиграва в колата на жертвата, а после возилото и трупът са откарани на Витоша, където са открити ден по-късно. Колата и уликите в нея бяха леко обгорени, като се смята, че по този начин извършителите са опитали да заличат следите от жестокото убийство.

Четете още

Красимира Трифонова: Невинна съм, не съм убила Пейо Пеев (Снимки)

Красимира Трифонова: Невинна съм, не съм убила Пейо Пеев (Снимки)

Велико Минков с години може да не получи бебето си от Габриела

Велико Минков с години може да не получи бебето си от Габриела

ЕКСКЛУЗИВНО! Предлагат брак на жената на удушения Пейо, вижте кандидат-жениха

ЕКСКЛУЗИВНО! Предлагат брак на жената на удушения Пейо, вижте кандидат-жениха

ДНК анализ потвърди: Велико Минков е
биологичен баща на малкото дете на
Габриела Пеева

ДНК анализ потвърди: Велико Минков е биологичен баща на малкото дете на Габриела Пеева

Реклама
Реклама
Реклама