Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/18143029 www.bgdnes.bg

Бандит гръмна ченге с пушка, a после го наръга

Рецидивист простреля и наръга полицай в столицата, след като ченгето и колегата му се отзовават на сигнал за междусъседски скандал. Това съобщават от пресцентъра на МВР, но не уточняват в кой софийския квартал се разиграва кървавият екшън.

На 8 юни, около 23,30 часа, пострадалият полицай и негов колега са изпратени по сигнал за междусъседски скандал. На място подателят обяснява пред униформените, че негов съсед е заплашил семейството му с физическа саморазправа и дори убийство. После рецидивистът избягал.

Реклама

Ченгетата тръгват по следите на бандита, но когато го откриват, разбират, че няма да се предаде лесно. Рецидивистът само зърва органите на реда и започва да стреля по тях. Уцелва един от полицаите в ръката. Тогава другото ченге вдига колегата си и го вкарва в патрулката. Там се опитва да спре кръвотечението и му оказва първа помощ. Това дава възможност на нападателя да нападне отново. Този път рецидивистът решава да използва нож. Докато ченгето помага на колета си, нападателят се приближава и промушва вече застреляния полицай. От МВР не уточняват къде точно е наръган униформеният.

Адекватната реакция и професионални действия на другия полицай довеждат до бързото обезвреждане и задържане на рецидивиста. Вече извикали подкрепление, на мястото се отзовава втори полицейски екип и линейка. Пострадалият полицай е транспортиран в болница, където е опериран и в добро състояние.

Задържаният е 67-годишен, криминално проявен и осъждан. От 1977 до 2021 година има четири присъди - за хулиганство, за противозаконно отнемане на МПС, за телесна повреда и кражби и за съучастие в опит за кражба на движими вещи. При претърсването на имота на бандита са иззети още една пушка и два ножа.

Работата по случая продължава под надзора на Софийската градска прокуратура. На задържания е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа, но се очаква Темида да го остави за постоянно зад решетките.

Четете още

Бой и стрелба в училищен двор

Бой и стрелба в училищен двор

Деца стават жертви на стрелба

Деца стават жертви на стрелба

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама