Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/18216544 www.bgdnes.bg

Кюстендилец, наръгал съгражданин, драпа за свобода

Кюстендилец, който наръга съгражданин в корема в началото на февруари тази година, за пореден път драпа да го пуснат на свобода. Темида се оказа безкомпромисна и го остави зад решетките. Това става ясно от решение на Окръжния съд в Кюстендил.

Рецидивистът е привлечен като обвиняем за опит за убийство. Екшънът се разиграва на 2 февруари 2024 г., около 00:30 часа, в Кюстендил. Бандитът причаква жертвата си пред сградата, в която той живее. Когато набелязаният от рецидивиста мъж излиза от входа на блока в кв. "Румена войвода", насилникът го напада. Посяга с ножа, който държи в дясната си ръка, и го промушва в корема. Жертвата пада на земята, облян в кръв, и губи съзнание. Тогава нападателят побягва, но случайни свидетели на екшъна, които живеят в същата сграда, викат Спешна помощ и полиция. Медиците спасяват живота на жертвата, а ченгетата тръгват по дирите на извършителя, но без успех. След няколко дни, когато униформените разпитват пострадалия, той ги насочва към извършителя. Органите на реда го арестуват след часове.

Реклама

Рецидивистът, който е известен на полицията, от момента на ареста до сега постоянно се опитва да се измъкне от килията под претекст, че е болен. Съдът казва, че наистина има доказателства, че подсъдимият има заболявания, но в ареста ще бъдат положени нужните грижи за него. Няма категорични доказателства, че насилникът не може да бъде в килия, защото заболяванията му не са от сериозен характер. Нещо повече, обвиняемият е настаняван за лечение по време на задържането му и до сега, каквато възможност безспорно съществува и занапред при необходимост, посочва в мотивите си Окръжният съд в Кюстендил.

Обвинението срещу подсъдимия е за тежко престъпление и го грозят от 10 до 20 години решетки. Предстои делото да започне в най-кратки срокове.

Четете още

Цветомир убит в Англия от ревност

Цветомир убит в Англия от ревност

Майката на пронизания с нож Ангел: Не знам как ще гледам убиеца му в съда

Майката на пронизания с нож Ангел: Не знам как ще гледам убиеца му в съда

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама