Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/18259283 www.bgdnes.bg

Внесен е обвинителният акт срещу душманина на Ферарио Спасов

Начо Пантелеев е засичан с превишена скорост над 60 пъти

Делото започва до месец, грозят го 15 години решетки

Внесоха обвинителния акт срещу убиеца на Ферарио Спасов - Начо Пантелеев. Това става ясно от съобщение на Окръжната прокуратура в Ловеч.

"Всички материали по делото, както и обвинителният акт бяха изпратени още миналата седмица до Окръжната прокуратура във Велико Търново, където ще се гледа процесът. Служебни автомобили на съдебната власт прекараха документация и ето че вече обвинителният акт е факт и джигитът ще бъде изправен пред Темида. Пантелеев е обвинен за причинена смърт по непредпазливост при ПТП, но действието е квалифицирано като "особено тежък случай". Джигита го грозят от 5 до 15 г. затвор. От събраните доказателства до момента става ясно, че в рамките на 6 месеца Пантелеев има 60 нарушения на пътя. Във всички тези случаи той се е движил с над 100 км/ч. В два от тях Пантелеев е бръмчал с 248 км/ч. и 268 км/ч. За 1 ден има 11 нарушения с над 100км/ч. Всички са цитирани като ден, място и час на извършване на нарушението. Тези доказателства са една от причините случаят да бъде квалифициран като "особено тежък". Към момента не мога да влизам в подробности, тъй като все пак още има следствие и делото се очаква да стартира до месец." Това каза за "България Днес" окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков, който бе начело на разследването през цялото време.

Реклама

В момента Пантелеев е с отнета книжка, а мерцедесът, с който причини катастрофата, е напълно потрошен. Джигитът е с мярка за неотклонение "подписка".

Очакванията на прокуратурата във Велико Търново са до месец Окръжният съд в областния град да насрочи разпоредително заседание. Ако бъде поискано съкратено съдебно следствие, е възможно делото да приключи в рамките на дори 1 ден. Очаква се Начо Пантелеев да признае вината си и да се поиска съкратено производство, както "България Днес" писа преди време. Това ще рече, че автоматично присъдата, която получи, ще бъде намалена с 1/3. Дали това ще стане, ще се разбере съвсем скоро. Едно не е ясно и то е какво се случва с проверката срещу Пантелеев от Икономическа полиция.

На 11 ноември, събота, футболният деятел Ферарио Спасов загина на място, след като Начо Пантелеев отнесе колата му в катастрофа на пътя Велико Търново - Ловеч. В трагичния за треньора ден 24-годишният джигит помете с мощния си мерцедес колата на Ферарио близо до село Шереметя. Настилката е мокра след дъжда, а автомобилът на треньора е бил последен в бавно движеща се колона. Начо Пантелеев хвърчи с доказаните вече 165 км/ч и удря отзад колата на Спасов, който загива от камшичен удар - счупва се вратът му. Отнелият живота на Феро - Начо, се размина с най-леката мярка за неотклонение "подписка", а прокурорът, пуснал джигита, бе за известно време под прицела на Софийската градска прокуратура, но така и не стана ясно има ли нарушения. Проверката бе за това дали има подобни съмнителни решения в последните 3 години и тя бе наредена от и.д. главен прокурор Борислав Сарафов, но резултати от проверката и досега не се оповестени.

В момента Начо е освободен с най-леката мярка за неотклонение "подписка". Лясковчанинът не може да напуска страната и му е отнета шофьорската книжка. Срещу него има повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, което най-вероятно ще бъде променено заради високата скорост, с която е бръмчал при сблъсъка, а именно 165 км/ч.

Близките на трагично загиналия Ферарио Спасов предстои да се конституират като граждански ищци по делото. Дали Темида ще позволи това или не, ще разберем до месец.

 Присъда за марихуана

Реклама

Пантелеев беше осъден от Районния съд в Горна Оряховица на глоба от 1000 лева за притежанието на 9,5 грама марихуана. Присъдата е от февруари месец тази година.

Случаят с марихуаната е от 7 декември 2022 година. Тогава в дома на обвиняемия за смъртта на Ферарио Спасов в Лясковец са открити 9,5 грама дрога. Пантелеев сам показва на полицаите къде крие канабиса, който твърди, че е за лично ползване.

Начо Пантелеев остава с чисто съдебно минало и тази присъда няма да повлияе на висящото все още дело за катастрофата с футболния треньор Ферарио Спасов. Това поясни адвокатът на обвиняемия Венцислав Фоти.

 Последно сбогом

Дъщерята: За нас оставаш завинаги усмихнат

"Това са моментите в живота, над които нямаш контрол. Мислиш какво би било, ако. Спомняш си последните ни моменти, спомняш си темата на разговор, спомняш си лицето и мимиките. Проклинаш разстоянието и невъзможността да прекараме повече време заедно. Тате, ти се пребори с една много рискована и тежка животоспасяваща операция! Промени начина си на живот тотално, взе си поука и успокои топката. Показа ни, че си способен на абсолютно всичко (за пореден път)! Но професията ти си остана доживот. Благодаря на Господ, че можа да видиш дъщеря ни! И също толкова го проклинам, че в тази милисекунда вчера не беше там, за да бди над теб. Има хора, които преминават през живота ни, без да оставят следа, и има такива, които са ни дали живот, любов, криле и бъдеще! Благодаря ти, че беше най-добрият баща за мен и за сестра ми! Благодаря ти, че прие зетьовете си като твои синове! Благодаря ти, че ни дари с лукса децата ни да имат Дядо! Такъв Човек като теб не умира, той остава в сърцето завинаги! Аз вярвам, че сега можеш да бдиш над нас още по-зорко! Обичам те завинаги!

П.С. В сърцата ни оставаш завинаги усмихнат!"

Този прочувствен пост написа една от дъщерите на Ферарио Спасов - Цветомила, в социалните мрежи след гибелта на баща й.

Четете още

До 15 г. затвор за душманина на Ферарио Спасов

До 15 г. затвор за душманина на Ферарио Спасов

Дъщерите на Ферарио Спасов в изповед: Благодарим ти, че беше най-добрият баща и дядо!

Дъщерите на Ферарио Спасов в изповед: Благодарим ти, че беше най-добрият баща и дядо!

Със 165 км/ч е хвърчал Начо Пантелеев, убил Ферарио Спасов

Със 165 км/ч е хвърчал Начо Пантелеев, убил Ферарио Спасов

Ключовата експертиза бави разследването за смъртта на Ферарио Спасов

Ключовата експертиза бави разследването за смъртта на Ферарио Спасов

Реклама
Реклама
Реклама