Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/18381934 www.bgdnes.bg

Кметът на Старо Оряхово ЗАГАЗИ ЯКО! Погват го за участие в организирана престъпна група

Кметът на Старо Оряхово го закъса! Погват Петър Тинев за участие в организирана престъпна група. Това става ясно от съобщение на Окръжната прокуратура във Варна, която му подвигна обвиненията. 

Тинев бе арестуван вчера при спецакция на ГДБОП. 34-годишният кмет е обвинен за участие в организирана престъпна група, както и другите двама задържани – Д. Т. на 59 години и М. Р. на 67 години.

Реклама

По неофициална информация това са брат му и баща му. На Петър Тинев е предявено и обвинение за осъществена принуда.

В досъдебното производство е посочено, че според събраните доказателства тримата са извършвали измами, свързани с кандидатстване и получаване на кредити чрез малоимотни лица.

Арестуваният кмет на село Старо Оряхово до Варна е участвал в банда, подчинила икономиката в района, съобщават от ГДБОП. Според държавното обвинение бандата на кмета действала от началото на 2019 г. до края на 2023 г. Тримата контролирали ресторантите, вендинг машините, предоставянето на бързи кредити срещу лихва, строителство и изпълнение на проекти. Собственици и управители на някои от дружествата са бедни хора, контролирани от обвиняемите. Други такива са били принуждавани да теглят потребителски кредити, парите от които давали на тарторите на региона. Действали със заплахи, принуда, унижения и побои.

В село Старо Оряхово и във Варна са претърсени 3 адреса, иззети са 6 броя мобилни телефони, различни по вид валута на стойност около 80 000 лева, огнестрелно оръжие, техника и документи, свързани с престъпната дейност. 

Доказателствата за дейността на престъпната група са събрани от служители на местната структура на ГДБОП във Варна.

Тримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа. Работата по доказване и документиране на престъпленията продължава и към момента под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Варна.

Четете още

30 бона прибира футболист, оправдан за черно тото

30 бона прибира футболист, оправдан за черно тото

Бърз процес иска Васил Божков

Бърз процес иска Васил Божков

Ружа по-скъпа от Ел Чапо

Ружа по-скъпа от Ел Чапо

Първите думи на Нико Тупарев след излизането му от килията: Не ми беше лесно в ареста

Първите думи на Нико Тупарев след излизането му от килията: Не ми беше лесно в ареста

Реклама
Реклама
Реклама