Реклама
https://www.bgdnes.bg/laplandia/article/6628658 www.bgdnes.bg

9-годишната Лора стигна Северния полюс за среща с Дядо Коледа. Лично му връчи писмото си

Българчетата пак с най-много желания до добрия старец

"Лапландия е като приказка! Предадох писмото си лично на Дядо Коледа! А в пощата му кутията с писмата от България е най-пълна!"

Това възторжено сподели пред "България Днес" 9-годишната Лора Миткова. Преди броени тя се завърна от Лапландия, където сбъдна мечтата си и успя да види на живо Дядо Коледа. За да се случи това, голяма заслуга има и "България Днес", споделиха родителите й.

Реклама

"Миналата година, когато Лора прочете поредицата на "България Днес" с репортажи от Лапландия, не можахме да я отлепим от вестника. Беше на такава възраст, че съмненията има ли Дядо Коледа се появяват. Тази поредица обаче й върна вярата в коледната магия. Сигурен съм, че е станало така с много други деца, които са прочели интервюто с Дядо Коледа", сподели бащата на Лора - Галин.

"Не беше необходимо да настоява, че иска да я заведем в Лаплания. Ние го решихме в мига, в който видяхме как очите й светят, докато чете статиите", добави майката Нина.

След година приготовления и редене на бюджета семейството на Лора потеглило за Северния полюс. Малкото момиченце искало да е сигурно, че ще види абсолютно всичко, написано във вестника. Изчете всички коледни приказки, за да не се изложи пред добрия старец", смее се баща й.

"Всичко в Лапландия е точно такова, каквото си го представях!", развълнувано разказва Лора. Кулминацията, разбира се, била срещата с Дядо Коледа.

"Бях си намислила какво да му кажа, но като влязохме при него, толкова се притесних, че забравих всичко. Дядо Коледа обаче е страхотен - много е добър и весел! И има огромни пантофки! Предадох му лично в ръцете моето писмо и на братовчедката ми Софи!", сияе Лора. Виж pdf

Откакто се върнала от Лапландия, тя е сензация сред съучениците си. "Всички ме разпитват, дори госпожите в училище. И вече много от децата се готвят догодина също да отидат при Дядо Коледа!", споделя Лора.

Реклама

Белобрадият старец не иска ракия

В края на 2016 г. "България Днес" посети резиденцията на Дядо Коледа и направи първото интервю с добрия старец за българска медия. "Докато съм в сърцата ви, винаги ще съм истински", заяви тогава Дядо Коледа.

Той допълни, че най-истинското вълшебство е любовта и посъветва на всяка Коледа да поканим вкъщи някой самотен човек. Белобрадият старец помоли да не му оставяме ракия вместо бисквитки в мляко, докато идва тайно и слага подаръци под елхата. Накрая написа и специално послание за българите.

Бисерка БОРИСОВА

Реклама
Реклама
Реклама