Реклама
https://www.bgdnes.bg/lov_i_ribolov/article/15916074 www.bgdnes.bg

250 кг прасе великан повалено в Родопите

Два мъжки екземпляра падат и край Павликени 

250-килограмово диво прасе повали при излета си през миналия уикенд ловджийската група на родопското село Пчеларово. Глиганът е отстрелян в местността Тополата край чернооченското село.

Шопарът попадна под точния мерник на отговорника на групата Данаил Ванчев. Колегите му от Ловна дружинка "Пчеларово" не пропускат да го похвалят, че е дългогодишен опитен ловец.

Реклама

Авджиите споделят, че дивечът има дълги трофейни бивни. А всички отстреляни диви свине задължително се изследват за африканска чума.

Слука имаше и при ловната дружинка в павликенското село Вишовград. Авджиите повалиха две големи диви прасета. И двете са мъжки и тежат 140 кг и 170 кг. Късметът в ловния излет е на Сашо Станев, който показал завидни умения и успял да отстреля първото диво прасе с един изстрел, а след това и втория мъжки екземпляр.

Миналата година дружинката отстреляла само 15 диви прасета, защото популацията им намаляла заради африканската чума. Преди това броят на отстреляните животни бил пъти по-голям.

Авджиите твърдят, че стрелят само по мъжките екземпляри, а женските ги пазят, за да се грижат за увеличаване на популацията на дивите прасета. От дружинката осигурили и храна за животните, като купили 7 т царевица. Поставени били и хранилки.

Четете още

СТРАШЕН глиган повален без кучета!

СТРАШЕН глиган повален без кучета!

Ути Бъчваров с призив: Долу пушките! Не стреляйте по глигани!

Ути Бъчваров с призив: Долу пушките! Не стреляйте по глигани!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама