Реклама
https://www.bgdnes.bg/misterii/article/10559778 www.bgdnes.bg

Дядо Влайчо предсказва скъпотията и новите болести

Феноменът учудващо точно описва живота ни днес 

Пророкът посочва, че хората ще станат сръдливи и нервни, фатално ще замърсят природата 

"Скъпотията ще върви напред и бързо парите ще станат изобилни, но незадоволството ще го има."

Реклама

Това се казва в едно от предсказанията на дядо Влайчо, който преди десетилетия описва живота, който ще живеем в наши дни. Феноменът учудващо точно говори за поскъпването, което преживяваме през последните месеци, и натрупването на пари, които се обезценяват от инфлацията. Предсказанията на пророка са събрани в няколко издания от разкази на негови съвременници или хора, които са ги чули от предците си.

"В цял свят плодородието ще бъде оскъдно поради воюващи и поради голямото нарастване на земните жители и неправилното разпределение на благата, ще има оскъдица - недоимък от първа необходимост. Ще дойде време, когато зеленчуците ще стават все по-отровни. Те растат в земята и близо до нея. Плодовете, за разлика от тях, са на високо и приемат повече слънце. Тук е и причината зеленчуците да бъдат по-замърсени", казва преди повече от половин век гадателят от сливенското село Коньово, който е признат от народа, че има предсказания, съперничещи на тези на Ванга.

Дядо Влайчо говори и за промяната в поведението на хората, които ще изоставят спокойствието и ще имат повече негативни емоции във всекидневието си.

"Поради помрачаването и голямото зло духовете на човешките същества ще бъдат крайно нервни и психично болни, но страданията, мъчнотиите и страховете ще пораснат до степен на голям хаос. Духовните и културните общества, идеалистите не ще могат да правят общо сплотение. Чисто колективното добро ще бъде в застой - за този неуспех трябва да се намери краят. Общо хората ще бъдат много нетърпеливи, ще бъдат сръдливи, ще обичат яденето, спокойствието, но те ще им липсват, после брат с брата ще се съди, ще се появят много кражби и други беди", казва още пророкът, който приживе не е бил оценяван, а едва след смъртта си добива огромна популярност.

"Светъл ще бъде Божият път, будните души ще почувстват това, а останалите ще потъмнеят още повече. По цялата земя и континенти ще има голяма проява на духовете във всяко отношение. Ще има чистене... И за нищо на света няма да бъде онова, което хората се надяват и очакват. То е нещо, което човешкият род още не е виждал, не е чувал и дори не е подозирал за него. Това върховно "пречистване на души" ще стане чрез силата на природата", гласи друго предсказание на дядо Влайчо.

Реклама

Той не пропуска да назове и каква е съдбата на българския народ, който си има своите особености.

"Абе, тоя наш български народ е доста твърдоглав. Мнозина не приемат Бога и ще патят. Ама, казвам ви, до болка ще теглят. Българският корен е здрав, дълбок и жилав. Нацията ни ще оцелее в задаващите се изпитни", категоричен е гадателят от село Коньово, който е бил низвергнат от комунистическата власт у нас.

Търсят за помощ срещу COVID

Защита срещу COVID са търсили често последователите на дядо Влайчо през последната година.

В Дом на доброто в Коньово хората са питали за възстановяването на техни близки, които са заразени, и дали самите те ще бъдат защитени по някакъв начин срещу коронавируса.

По официално водена статистика в неговия храм през последните месеци стотици хора са дошли повторно, за да разкажат, че пророкът им е помогнал, и да благодарят за подкрепата.

Обявен е за "враг на народа"

Животът и предсказанията на дядо Влайчо стават популярни години след смъртта му, като приживе той е отбягван и непризнаван от мнозина въпреки добрите си дела и битието си на безсребреник, който не взима пари за помощта си.

Роден е на 15 август 1894 г. и именно на тази дата през 2019 г. в родното му село Коньово е изграден Дом на доброто с параклис, чешма, паметник и кът с негови вещи.

След 9 септември 1944 г. Влайчо Жечев е обявен за "враг на народа", защото предсказал смъртта на Георги Димитров - по това време той е министър-председател и ръководител на Коминтерна. Това предсказание коства на ясновидеца шест години въдворяване в места за "превъзпитание" - трудови лагери и затвори. Пророкът умира на 8 май 1981 година.

Хората започват да го наричат "дядо" още преди да навърши 30 години. Причината е, че си пуска дълга брада и коса, визуално заприличва на Исус Христос и така хората му показват уважението си към него.

Реклама
Реклама
Реклама