Реклама
https://www.bgdnes.bg/misterii/article/11303882 www.bgdnes.bg

Дядо Влайчо с предсказание отпреди десетилетия: България няма да бъде въвлечена във война

Светът няма да се умиротвори, Русия ще дава червената си боя на други народи 

"България поради молитвите на духовните общества не ще бъде въвлечена във война. Тя ще бъде първа по желание за мир на Балканите, но ще си пази границите строго."

Реклама

Това предсказва преди десетилетия пророкът на народа дядо Влайчо, като според мнозина силните му думи се отнасят точно за ситуацията, в която в момента се намира светът. Ясновидецът описва съвременния ни живот с войната в Украйна плашещо точно, въпреки че думите му са изречени в средата на миналия век.

"Светът няма да се умиротвори. Русия ще чака да дава от своята си червена боя на всички народи. Германия ще успява, Америка едва ще запази сама себе си, Англия ще загуби територии, сили и влияние. Италия ще си събере силите и ще има успехи. Япония ще напредва. Турция ще бъде в голямо затруднение. Гърция ще изгуби. Блажени ще бъдат ония будни семейства, които вярват истински в силата и властта на Бога", се казва още в пророчеството на дядо Влайчо.

По негови думи управниците в цял свят ще бъдат в "по-голямо затруднение, а останалите широки маси ще говорят, пишат, четат и тълкуват всеки посвоему световните събития".

"В това време блажен ще бъде онзи управник, който с вяра и любов прилага гладен сърдечна молитва към Бог за своя народ. Както е постил Христос в пустинята за греховете на цялото човечество, както е постил Мойсей, Данаил и други за своя народ, блажена ще бъде оная маса на народа, която чете Словото и добрите книги, размишлява за всичко добро и насажда овощни дръвчета и други култури по земята", казва пророкът, който е забранен у нас от комунистическата власт.

Дядо Влайчо споменава и повишаването на цените на продуктите.

"В цял свят плодородието ще бъде оскъдно поради воюващи и поради голямото нарастване на земните жители и неправилното разпределение на благата ще има оскъдица - недоимък от първа необходимост. Скъпотията ще върви напред и бързо парите ще станат изобилни, но незадоволството ще го има", пророкува още гадателят от сливенското село Коньово.

Реклама

Но той е категоричен, че въпреки трудностите и изпитанията на новото време българският народ ще оцелее. "Абе, тоя наш български народ е доста твърдоглав. Мнозина не приемат Бога и ще патят. Ама, казвам ви, до болка ще теглят. Ще има чистене... И за нищо на света няма да бъде онова, което хората се надяват и очакват. То е нещо, което човешкият род още не е виждал, не е чувал и дори не е подозирал за него. Това върховно "пречистване на души" ще стане чрез силата на Природата. Българският корен е здрав, дълбок и жилав. Нацията ни ще оцелее в задаващите се изпити", казва на съвременниците си ясновидецът, а думите му звучат актуално и с днешна дата.

Пророкува смъртта на Георги Димитров 

Животът и предсказанията на дядо Влайчо стават популярни години след смъртта му, като приживе той е отбягван и непризнаван от мнозина въпреки добрите си дела и битието си на безсребреник, който не взима пари за помощта си.

Роден е на 15 август 1894 г. и именно на тази дата през 2019 г. в родното му село Коньово е изграден Дом на доброто с параклис, чешма, паметник и кът с негови вещи.

След 9 септември 1944 г. Влайчо Жечев е обявен за "враг на народа", защото предсказал смъртта на Георги Димитров - по това време той е министър-председател и ръководител на Коминтерна. Това предсказание коства на ясновидеца шест години въдворяване в места за "превъзпитание" - трудови лагери и затвори.

Интересното е, че краят на председателя на Коминтерна е предсказан и от друг феномен - музиканта Трифон Силяновски-Фончо. След смъртта на Димитров той също е изтезаван жестоко в лагерите, каран е да си копае сам гроба, инсценирани са му разстрели, но все пак оцелява.

Дядо Влайчо умира на 8 май 1981 година.

Хората започват да го наричат "дядо" още преди да навърши 30 години. Причината е, че си пуска дълга брада и коса, визуално заприличва на Исус Христос и така хората му показват уважението си към него.

Реклама
Реклама
Реклама