Реклама
https://www.bgdnes.bg/misterii/article/14536949 www.bgdnes.bg

Невероятна история! Жена спи 20 години, "Гинес" признава рекорда на Надежда Лебедина (СНИМКИ)

Много хора по света си мечтаят да поставят рекорд за "Гинес", но не е и да попаднат неволно в книгата за постижения, проспивайки 20 години от живота си.
Именно това се случва на жителката на Днепропетровска област Надежда Лебедина, заспала през 1954 г. и се събудила 20 години по- късно. Една вечер 34 годишната тогава Надежда се скарала много сериозно със съпруга си. Конфликтът предизвикал у жената нестабилно емоционално състояние, в което тя легнала да спи. На следващия ден Надежда не се събудила. Изплашените й роднини извикали медици. Обезкуражените лекари вкарали жената в психиатрична клиника, където й поставили диагнозите "шизофрения" и "кататонен ступор".
Надежда останала в клиниката четири години, след което майка й я взела вкъщи.
На петата година от съня, съпругът на Надежда починал. Десетгодишната им дъщеря се оказала в детски дом, защото баба й, която се грижила и за Надежда не е имала възможност да я възпитава. Самата Надежда признава, че през цялото време е чувала какво се е случвало около нея, но не е могла да реагира. Не е била в сили дори да помръдне пръст.
Постепенно сънят ставал все по- лек. Тя можела да движи главата си, ръцете, а също така се хранела, но не се събуждала.
През 1974 година почива майката на Надежда и точно в този момент жената се пробужда. По-голямата й сестра Анастасия влязла в стаята и видяла, че майка им е починала. До нея лежала плачещата Надежда.


Първоначално жената не повярвала, че е спала двайсет години. За учудване на лекарите, тя се адаптирала към новия живот сравнително бързо. Приела порасналата си дъщеря, заинтересувала се от иновациите, които е пропуснала.
Трябва да се отбележи, че когато Лебедина се събудила, тя изглеждала на възрастта, на която е заспала – 34 години. Но след пробуждането, организмът й стремително започнал да наваксва пропуснатото. Според лекарите Надежда Лебедина стареела не с дни, а с часове, косата й се прошарила, а лицето – сбръчкало. Жената изкарва още 20 години. Японска телевизия снима филм за нея, канят я да чете лекции в чужбина, но влатта не я пуска. Вписана е в Книгата с рекордите на Гинес като човека, спал най-дълго.
Надежда Лебедина почива на 74 годишна възраст.
Статистически е установено, че жените по-често изпадат в летаргия. Всъщност, рекордът по продължителност на такъв сън е на норвежката Августина Легард - 22 години, но той не е регистриран в "Гинес" и по тази причина не е записан в книгата с постижения. Легард заспива веднага след раждане през 1919 г., а когато се събужда през 1941 г., иска да й донесат бебето да го накърми. Вижда обаче до леглото си своя остарял съпруг и вече порасналата си дъщеря.
През 2007 г. от летаргия се буди американката Грета Старгъл. Тя е на 3 г., когато родителите й умират в автомобилна катастрофа, а тя оцелява. Проспала е 17 години. Летаргията забавя не само стареенето на тялото, но и умственото развитие. Първото, което поискала 25-годишна девойка от Буенос айрес след събуждане от летаргичен сън, било да си поиграе с кукли. Тя заспала, когато била на 6 години, и така и не разбрала, че е пораснала.

Четете още

5 причини да се чувствате изтощени

5 причини да се чувствате изтощени

Аз съм Исус Христос! Единствено пред "България Днес" говори новият Спасител

Аз съм Исус Христос! Единствено пред "България Днес" говори новият Спасител

Доктор Здравка Методиева, снаха на пророчицата: Людмила УМРЯ преди среща с Ванга

Доктор Здравка Методиева, снаха на пророчицата: Людмила УМРЯ преди среща с Ванга

ВЕТЕРАН! 100-годишният дядо Георги ОЦЕЛЯВА БЕЗ РАНА във Втората световна война

ВЕТЕРАН! 100-годишният дядо Георги ОЦЕЛЯВА БЕЗ РАНА във Втората световна война

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама