Реклама
https://www.bgdnes.bg/misterii/article/16833442 www.bgdnes.bg

МИСТЕРИЯ! Митични същества бродят в "пияна" гора в Родопите

*Епична битка на вещици проклина мястото 

*В омагьосания лес край Триград не расте трева и не пеят птици 

Причудливи създания обитават тайнствен изкривен лес в Родопите. Местните от смолянското село Триград наричат мястото "пияна" гора, а някои от тях твърдят, че са виждали странни хора да обикалят в нея. Отдалече приличат на нормални човешки същества, но вглеждайки се по-добре, имат вълчи или кучешки глави.

"Носят се легенди за причудливи същества, които живеят там. Аз съм родена тук и съм посещавала мястото, наистина е впечатляващо. Изчела съм всичко по темата и действително има нещо магично на това място", споделя пред "България Днес" местната жителка Латинка Малковска.

Реклама

Участъкът от изкривени дървета не е много голям - с размера на футболно игрище е. Родопчани си предават от уста на уста, че странната форма на дърветата се е получила вследствие на епична вещерска битка. Ударната вълна от енергията на магьосници от две съседни е ударила дърветата и те са се огънали.

Интересното е, че в "пияната" гора не расте трева, няма и птици, а няколко метра извън нея, животът продължава да кипи с пълна сила - има и гъста растителност и пойни птички, които чуруликат весело.

"Казват, че това явление се е получило на свлачищна основа. Отдолу е вода. От влиянието на това дърветата си определят формата и растат накриво", допълва Латинка.

Учените смятат, че най-вероятната версия за възникването на мистериозната дъбрава е геомагнитната аномалия. Участъците на гората с необикновените огънати дървета може да се срещнат и в западната част на Русия, на брега на Балтийско море в Калининградска област. И за тук учените казват, че всичко е свързано с геомагнитните полета.

Хората, които живеят около двата феномена, уверяват, че тези места са освен магични и лечебни. Необикновено огънатите дървета притежават особена енергия, която положително влияе на човека.

Реклама
Реклама
Реклама