Реклама
https://www.bgdnes.bg/misterii/article/9666320 www.bgdnes.bg

Дясната ръка на Людмила Живкова с таен архив

Нова глава от мистерията в Странджа

Кръстю Мутафчиев оставя куп неизследвани книжа за мисията с участието на Ванга, говори се за карта

Нови парчета от пъзела, който археологическа експедиция на Ванга и Людмила Живкова се опитва да сглоби, са събрани в таен архив на Кръстю Мутафчиев.

Реклама

Мутафчиев е дясна ръка на Живкова и ръководи разкопките в Странджа през 1981 г., при които се търси гробницата на египетското божество Бастет. Целта на експедицията е да открие безценни информационни депа, разкриващи неподозирани истини за историята на човечеството. Знания, които биха преобърнали представите ни за света, такива, каквито са сега.

"Най-вероятно сред документите на Кръстю има неизвестни данни за мисията на Ванга и Людмила Живкова - разкрива пред "България Днес" Гергана Бакалова, бивша съпруга на Мутафчиев. - Той работеше по нова книга от своята поредица за загадките в Странджа. Така и не успя да я довърши, защото животът му бе прекъснат от коварна болест. В момента живея в Нидерландия, доверила съм се на хора, които пазят архива. На този етап нямам пълна и точна информация за съдържанието, но все пак знам върху какво бяха концентрирани усилията на Кръстю. Надявам се на това, което е събрано в неговия архив, да се обърне нужното внимание. Готова съм да го предоставя на институция, която ще се погрижи по най-добрия начин за документите."

Приживе Кръстю Мутафчиев е изключително приближен до Людмила Живкова и е на висок пост в Комитета по култура. Ползва се с пълно доверие от дъщерята на Първия в държавата. Мутафчиев си отива от този свят през 2004 г. след дълго боледуване от рак. В годините след неговата кончина загадките продължават да се трупат, а архивът му така и не е разкрит. Синът му Ивайло отива да живее и работи в Нидерландия. Но и той е диагностициран с онкологично заболяване. Здравето му се влошава и мъжът издъхва в началото на февруари 2021 г. Приживе Ивайло признава, че е чувал да се говори за прокоба над мястото, където са правени разкопките при мисията на Ванга и Людмила.

"Именно поради тази причина ми е забранено кракът ми да стъпва там - казва Ивайло Мутафчиев - Когато дойде моментът, има начин гробницата на Бастет да бъде открита. Приживе татко остави ключ към решаването на ребуса, наречен от него "Астрономически-наземен план". Има изработена "Архо-астрономична карта". Тя се променя с местонахождението на съответните съзвездия спрямо сезоните и географското им съотношение в района на Мишкова нива. Наземните нишани може и да бъдат унищожени всичките. Но звездите не лъжат."

Въпреки че за мисията на Ванга и Людмила е писано не веднъж, все още въпросите са много повече от отговорите. Знае се, че ролята на пророчицата е да сочи пътя на групата със силата на своите феноменални способности. Людмила Живкова се грижи за логистиката и организацията на експедицията. Всичко приключва със смъртта на Живкова през 1981 г., която също е повече от загадъчна.

"Баща ми се съмняваше, че може да има нещо общо между смъртта на Людмила и нейната обща мисия с Ванга", споделя Ивайло Мутафчиев в едно от интервютата си за "България Днес".

До края на живота си Кръстю Мутафчиев убедено поддържа тезата, че именно в Странджа е гробът на египетското божество Бастет. Пише няколко тома на тази тематика, които се превръщат в библиографска рядкост. "Тази книга ще предизвика може би най-голямото археологическо откритие на нашия век - твърди Мутафчиев-старши в своята историческа справка, озаглавена "За произхода на хомо сапиенс". - Гробницата на божеството Бастет в Странджа планина ще се окаже най-вероятно творение на строителите на египетските пирамиди... И ще отреди най-накрая достойно място на българите в световната история като носители на човешката цивилизация."

Четете още

Ванга приема Людмила за своя дъщеря

Ванга приема Людмила за своя дъщеря

Людмила и Ванга викат духа на Леонардо

Людмила и Ванга викат духа на Леонардо

Художникът Илиан Йорданов: Млечната майка на Людмила ходеше с пистолет!

Художникът Илиан Йорданов: Млечната майка на Людмила ходеше с пистолет!

Дизайнер номер 1 у нас Жени Живкова: Честваме Людмила и Тодор Живков в един ден

Дизайнер номер 1 у нас Жени Живкова: Честваме Людмила и Тодор Живков в един ден

Реклама
Реклама
Реклама