Реклама
https://www.bgdnes.bg/misterii/article/9971953 www.bgdnes.bg

Истинските предсказания на Ванга: Ще дойдат непознати болести

Ракът ще бъде уловен в желязна решетка, виждам го, казва пророчицата приживе 

Добромир ДОБРЕВ

Кристиан ИВАНОВ, наши пратеници в с. Първомай

"България Днес" продължава със своята уникална поредица за неразказаните тайни на пророчицата баба Ванга. Историите са от първо лице.

Реклама

Срещаме се със Стефка Петревска от петричкото село Първомай, която се познава лично с феномена и пази куп спомени с нея. Нещо повече - Ванга избра нейната майка за своя спътница до смъртта си. Витка Петревска дели един покрив с Ванга цели 11 години, през това време пере, готви, чисти и върти домакинството в дома на ясновидката. Остава насаме с нея в най-тежките моменти от последните й години. Става свидетел на пророчества, а пред нея Ванга прави някои от най-личните си изповеди. Тук ще прочетете какво вещае гадателката за болестите и дали е видяла коронавируса.

Баба Ванга е знаела още приживе, че светът ще бъде завладян от нови и непознати болести. Дали е имала предвид точно коронавируса, или някакво още по-страшно заболяване, това трудно може да се определи. Все пак пророчицата от петричкото село Рупите е запазила вяра и оптимизъм. Успокоявала е, че ще се намери цяр дори и за рака. Даже е успявала да види как точно един ден науката ще пребори коварната болест, която продължава да отнема толкова много човешки животи.

Стефка, чийто брат още като малък е бил излекуван от Ванга, е ставала свидетелка на разговорите на пророчицата по тази тема.

"Много често и пред мен леля Ванга е казвала: "Ке се найде лек за рака. И леко ке бъде с железо". Питала съм я: "Железо, това скалпел ли значи, хирургическа намеса?", а тя отговаряше: "Не, не, не! Рако ке бъде окован у железна решетка, аз даже го виждам как се движи..."

Означава ли това, че Ванга е знаела за удивителни методи още преди науката да достигне до тях? Вероятно, да! Защото пророчицата е била убедена и в идването на новите болести и предстоящи пандемии. Тя обаче никога не си е позволявала да плаши хората с тях, а е говорила с чувства на надежда за човечеството.

Реклама

"Но ке дойдат непознати болести. В началото лекарите няма да знаят как да ги лекуват. Много от тези болести ще ударят в главата", са точните думи на Ванга пред Стефка Петревска, предадени дословно от нея. Ето какво казва още жената от село Първомай за срещите си с пророчицата:

"Дали Ванга е предсказала коронавируса? Тя говори за непознат вирус приживе, но казва: "Този вирус води и до инсулти." Може би това е имала предвид, не дай Боже да е имала предвид и нещо друго по-тежко, което предстои. Защото тя каза не болест, а болести..."

Ванга умира на 11 август 1996 г. точно в 10 часа и 10 минути след продължително боледуване от рак.

Феноменът съветва:

Не си пращайте децата в чужбина!

Не си изпращайте децата в чужбина! С тези думи съветва Ванга през последните години от живота си. Тя е категорична, че българските деца трябва да останат и да се развиват тук и чак тогава България ще тръгне нагоре.

"Ванга предсказа за влизането ни в Евросъюза. Казваше да не си пращаме децата в чужбина, защото камъкът си тежи на мястото. На мен лично ми го е казвала, защото моите деца покрай нея израснаха и тя им е кръстница", разкрива Стефка Петревска. Ванга прави и много красноречива прогноза за това кога държавата ни ще бъде добре. За жалост тук предсказанието е песимистично. Самата Ванга не очаква това да се случи в близкото бъдеще. Когато Стефка я пита: "Кога ще се оправи България?", отговорът на пророчицата е:

"Ти нема да видиш хубавото от България. Но тя един ден ке се оправи. Поне 20 години още ке седи на дъното. След това ке почне лека-полека да изплува и за децата ке дойде по-добро време."

Четете още

Илиана Раева: Бях на косъмче от отвъдното, Ванга ми каза да ида на баир и да слушам пилци

Илиана Раева: Бях на косъмче от отвъдното, Ванга ми каза да ида на баир и да слушам пилци

Людмила и Ванга викат духа на Леонардо

Людмила и Ванга викат духа на Леонардо

Не искам дарбата на прабаба ми Ванга!

Не искам дарбата на прабаба ми Ванга!

Ванга: Виждам Гунди как гори!

Ванга: Виждам Гунди как гори!

Реклама
Реклама
Реклама