Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/13766856 www.bgdnes.bg

Изгладете бръчките!

  • Най-ефикасния начин - морковен сок за 30 мин. върху лицето
  • Смес от мед и яйчен жълтък също помага

Бръчките са най-големият враг на жената, а борбата с тях е трудна и продължителна. Най-лесният и безболезнен начин за това е лечебното и рационално хранене, защото вътрешното състояние на организма има външен израз и най-добре се отразява на лицето на една жена. освен лечебните за кожата храни, необходимо е да се правят редовно и освежителни маски на лицето и тялото.

Рецепта 1 - лапа против бръчки

Смачкват се 2 луковици от бял крем, смесват се с 1 с.л. мед и 1 с.л. сок от моркови. Лапата се нанася и стои 2 часа вечер.

Реклама

Рецепта 2 - лосион против бръчки

Най-ефективната и изпитана във времето рецепта включва морковен сок, приложен на лицето 30 минути. Възстановява жизнеността на епидермиса. правете лосион с житни зародиши - съдържа витамините А, В иЕ. Това е хранителна субстанция, която прави кожата гъвкава и еластична.

Рецепта 3 - за подмладяване

Смачкайте 3 лимона заедно с корите, 3 глави чесън и 3 чаши боровинки. Добавете към сместа 7 чаши гореща вода и 400 г мед. Разбъркайте добре и оставете сместа за 2 дни на хладно място. приемайте по 1 с.л. 3 пъти на ден.

Рецепта 4

Медът се използва за маски против бръчки и маски за почистване на кожата на лицето и ръцете. Преди нанасянето на маската е необходимо лицето да се измие добре.

Рецепта 5

По 50 мл краставичен сок и сок от ягоди се смесват с 200 мл спирт 45%. Лицето се обтрива с тази смес всяка вечер в продължение на няколко седмици.
Рецепта 6 - за маска с мед против бръчки
1 с.л. мед се разбърква добре с един яйчен жълтък. Получената смес се нанася върху лицето и се държи в продължение на 10-15 минути. Измива се с вода. Може да се използва всеки ден сутрин преди нанасяне на грима. Маската е подходяща за суха кожа, противодейства на появата на бръчки.

Рецепта 7 за маска с мед против бръчки

100 г мед се разбъркват със сока от един лимон. Получената смес се нанася върху лицето и се оставя за около 5-10 минути. Измива се с хладка вода. Маската е подходяща за суха и нормална кожа.

Реклама

Рецепта 8 за маска с мед против бръчки

25 мл спирт се разреждат с 25 мл вода. Добавя се 100 г леко затоплен мед и сместа се разбърква добре. Нанася се върху лицето и се оставя 10-12 минути, след което се измива внимателно. Маската почивства и омекотява кожата на лицето, освен това притежава дезинфекциращо действие.

Рецепта 9 за медена вода против бръчки

1 с.л. мед се разтваря в 2 ч.ч. топла вода. Лицето се мие с получения разтвор 5-7 минути преди лягане. Не се използва сапун. медената вода подхранва кожата и тя придобива нежна мекота, а бръчките се изглаждат.

Рецепта 10 - за подмладяваща маска за лице

1 ч.л. мед , разбит яйчен белтък, 2 с.л. брашно. Съставките се разбъркват добре и сместа се нанася върху почистеното лице. Държи се 10 минути и се измива.

Рецепта 11 - за балсам за ръце

Има благоприятно въздействие при изпръхнала кожа на ръцете. Приготвя се от 3 с.л. глицерин, 1 ч.л. разтвор амоняк, щипка боракс, 1 ч.л. мед и половин чаена чаша вода. Съставките се разбъркват добре. Преди употреба шишето се разклаща.

Рецепта 12 - при суха старееща и предразположена към бръчки кожа

Смесете 1 с.л. зехтин и 1 ч.л. сметана, 1 с.л. кисело мляко и 2 с.л. краставичен сок. Намажете лицето и стойте така 20 минути. Измива се с хладка вода.
Рецепта 13 за хранителна маска за нормална кожа
Смесват се 1 жълтък, 1 ч.л. овесено брашно. ,ед, лимонов сок, кисело мляко и доматен сок. Маската престоява на лицето 20 минути.

Рецепта 14 - за маска при кожа с едри пори

По 1 с.л. хума, сок от моркови, кисело мляко и 1 ч.л. лимонов сок се смесват. Маската се нанася и се държи 25 минути.

Рецепта 15 - за маска при кожа с едри пори

Смесват се 1 жълтък, 1 ч.л. камфорово масло (от аптеката) и по 1 ч.л. кисело мляко и лимонов сок. Маската се нанася и се държи 25 минути.

Рецепта 16 - за маска, изглаждаща бръчките

Смесват се 2 с.л. листа от розмарин, 1 с.л. стрък от камшик и 500 мл червено вино за суха за суха и нормална кожа или силна ракия и водка за мазна кожа. Престоява 1 месец, прецежда се. Лицето се обтрива с настойката сутрин и вечер.

Рецепта 17 за свежа кожа

Прави се парна баня с по 10 г мащерка, борови връхчета, лайка и слез. Билките се загряват до кипване в 500 мл вода. Лицето се държи над парата, като е забулено за 10 минути, след което се пръска със студена вода. Разбива се 1 жълтък и лицето се намазва с него. Маската се държи 30 минути. Същата рецепта може да се приготви с борови иглички, листа от розмарин, цвят от слез и цветни листа от роза.

Рецепта 18 - за лосион против лишеи

Намажете лицето си със солена вода (4 г сол в половин литър вода) и стойте така 2 часа
Рецепта 19 - против зачервяване на кожата
Пригответе отвара от 5 г стръкове магданоз и литър вода. Варете 5 минути. Кожата се измива с отварата и се оставя да изсъхне, след което се напудря с талк.

Малините понижават температурата

Малините са изключително полезен плод, защото:

- притежават противовъзпалително, потогонно, запичащо действие;

- има бактерицидно и понижаващо високата температура действие;

- листата на малините се употребяват при простуда, ревматизъм и диария;

- българската народна медицина ги препоръчва при кръвохрачене, продължителна и силна менструация, простуда с температура, гастрит, ентерит, възпаление на дихателните пътища и др.;

- успешно се употребяват при лечение на грип, простудни заболявания, хроничен ревматизъм, бронхит и ларингит, атеросклероза високо кръвно налягане, за увеличение на апетита, противоскорбутно действи и др.

Вие питате, проф.Мермерски отговаря:

Билкова смес за повече кърма

Здравейте, проф.Мермерски. Обръщам се към вас с помощ за рецепти за повече кърма. Благодаря предварително.
С уважение: Й.Л.

Рецепта 1

Смесват се плодове от копър, анасон, магданоз, резене и кориандър в съотношение 2:2:1:3:1. Две с.л. от билковата смес се заливат с 500 мл вряща вода. След изстиване се пие на 4 пъти след хранене.

Рецепта 2

Смесват се листа от орех, шишарки от хмел и листа от градински чай в съотношение 2:4;4. Две с.л. от билковата смес се заливат с 500 мл вряща вода. След изстиване се пие на 4 пъти след хранене.

Рецепта 3

Смесват се стръкове от жаблек, листа от коприва, плодове от анасон, плодове от ким и корени от черен оман в съотношение 1:1:1:1:1. В 600 мл. вряща вода се поставят 2 с.л. от сместа. Варят се 3 мин, киснат 30 мин. Пие се 6 пъти на ден по 80 мл 15 мин. преди и 30 мин. след хранене.

Четете още

Мед и зелеви листа лекуват разширените вени

Мед и зелеви листа лекуват разширените вени

Природни илачи в битката срещу вируса

Природни илачи в битката срещу вируса

Проф. Йонко Мермерски патентова бърз тест за COVID-19, дава го безплатно на България

Проф. Йонко Мермерски патентова бърз тест за COVID-19, дава го безплатно на България

Реклама
Реклама
Реклама