Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/16030550 www.bgdnes.bg

Ишиасът се цери с народни илачи

  • Мажете болното място със смес от йодна тинктура, камфоров спирт и листа от фикус 
  • Пригответе си шише с ракия и сложете вътре грудки брей, сол, сода за хляб и дафинови листа 

Ишиасът и лумбагото представляват едно от най-честите заболявания на нервната система. Той се проявява с болка по посока на седалищния нерв и неговите разклонения или по-точно казано започват от седалищната област, оттам преминават по задната повърхност на бедрото, задностреличната повърхност на подбедрицата и достигат често до стъпалото и пръстите.

Задълбочените изследвания показват по безспорен начин, че 85-90% от заболелите от ишиас се дължат на дискова херния, затова понятието ишиас почти не се употребява в медицинската практика, тъй като по-голяма гражданственост придобива понятието дискова херния.

Реклама

Причини за заболяването: охлаждане, инфекция от заобикалящите органи, травма.

Причинява рязка болка при движение на краката, при навеждане на главата към пръстите в легнало положение с изправени крака и др. Мускулите на болния крак губят тонус.

Елена Францова от София сподели с нас рецепта, която използва вече много години, а и същата е прилагана от майка й и от сестра й.

Рецептата е следната:

1. диви кестени, обелени и нарязани

2. аналгин - 20 таблетки

3. аспирин - 20 таблетки

4. газ за горене - 40 грама

5. терпентин медицински - около 60 грама

6. лавандулов спирт - около 60 грама

7. йод - около 60 грама

8. анестезол - 50 грама

9. едра морска сол - 50 грама

10. спирт за горене - 60 грама

11. вангелия - 4 - 5 прахчета.

Всички съставки се смесват и се слагат в еднолитрово шише, запушено с коркова тапа. Престоява около 35 - 40 дни, като през 3 - 4 дни се разклаща, за да се разтвори добре съдьржанието.

Преди употреба болото място се намазва с мас (олио).

Напоява се парче плат (хасе, бархет) и се слага там, където боли. Отгоре се поставя найлон и вълнен плат. Прави се 4 - 5 вечери.

Рецептата е използвана от нашата зрителка Зорница Иванова от София. Тя й е помогнала да преодолее болката.

Разбива се 1 жълтък и се поръсва с 1 кафена лъжица смлян черен пипер. Слага се върху парче марля. Болното място се маже с олио и върху него се поставя марлята.

Реклама

Стои, докато може да се търпи - от 20 минути до 2 часа.

Рецептата е предоставена от Людмила Тодорова:

Нарязват се на ситно 3 - 4 листа от фикус. Заливат се с 1 шише йодна тинктура, 1 шише камфоров спирт (от аптеката). Престоява 24 часа, прецежда се. С течността се мажат болните места. Лечението продължава 15 - 20 дни.

Ваня Иванова от град Генерал Тошево в наше предаване от месец март 2016 г. даде много ефикасна рецепта за лечение на ишиас и шипове. Тя е научила рецептата от свекърва си, която е лежала в болница, но не са могли да я излекуват. След като се е мазала 10 дни, напълно са изчезнали болките. Починала е на 94 години, без да се оплаче повече от болки.

Майката на Ваня също е ползвала рецептата. Ето какво трябва да се направи:

В бутилка се слагат:

2 грудки брей, настъргани на ренде;

2 шепи сол;

1 пакетче сода за хляб;

5 лаврови (дафинови) листа.

Бутилката се напълва с ракия или спирт (може и газ).

Стои на топло 15 дни. Разклаща се. С развора се мажат болните места.

Рецепта за болки в крыста и схванатост - от Ивайло Сотиров, Плевен

Смачква се до омекотяване лист от прясна зелка и се на-мазва с 1 с.л. несолена свинска мас. След това обилно се поръсва със захар и се слага на болното място. Превързва се с вълнен шал и така престоява няколко часа. Най-добре е компресът да се прави вечер.

Рецепта за дископатия от Василка Недева, народна лечителка, Чирпан

С нея е излекувала много хора - и освен това е лесна за изпълнение. Лягате по корем, като преди това сте ожънали 1 сноп коприва. Ваш приятел ви шиба на болното място с копривата. Ще се появят обриви, но няма страшно, защото бързо ще отминат. Правите няколко удара, ще ви боли и сърби, но после няма да чувствате нищо. Само с една процедура ще забравите за дископатията. Прави се няколко пъти през 2 - 3 дни.

Рецепта за дископатия и болки в кръста - от Маргарита Вълкова, Варна

Вземат се слънчогледови пити и то преди да са прецъфтели, и се нарязват на кубчета. След това се пълнят в буркани чрез натискане до горе и се пълни с ракия. Запечатва се и се държи на слънце 20 дни. Болното място се намазва с натриване докато течността попие. 

Рецепта от госпожа Генчева, Пловдив

Смесват се 40 мл силна гроздова ракия, 2 разбити жълтъка от яйце и 1 ч.л. счукана и пресята стара турска керемида.

Тази смес се нанася на вълнен плат. Слага се на кръста вечер. Държи се до сутринта. Трябва обаче да се спи на твърдо легло и процедурата се повтаря до пълно излекуване.

Рецепта от г-жа Стратиева

Госпожа Стратиева се излекувала с билката мумийо. Всяка сутрин на гладно и вечер преди лягане пиела по 1 с.л. вода с разтворена колкото грахово зърно в нея мумийо. Със същата доза плюс половин с.л. 95-процентов спирт се натрива болното място в продължение на 5 - 10 мин.

Това продължава 25 дни. След 10 дни почивка отново се прави сеанс от 25 дни. При нужда се прави и трети сеанс.

Рецепта от Валентин Тодоров, София.

Да се счукат 4 глави чесън и да се разъркат с 3 - 4 с.л. пепел от лозови пръчки и 2 равни с.л. свинска мас. Болното място се намазва съвсем леко със свинска мас, сместа се слага в марля и се налага. Отгоре се слага парче найлон да покрие лапата и се завива с вълнен шал. Да не се държи повече от два часа. Прави се три вечери поред винаги с прясно приготвена лапа. Ако има нужда, след 2 седмици се повтаря.

Съхне ви устата? Яжте мед с ленено семе

Причините за изсъхване на устата могат да бъдат няколко:

а) Много лекарства могат да я предизвикат като страничен ефект - например антидепресанти, препарати срещу високо кръвно налягане или срещу алергия.

б) Изсъхване на устата може да бъде първото звънче на започващ диабет или на ревматоиден артрит. Може да говори и за това, че приемате малко течности и много пушите. Във всеки случай, ако не откриете причината за проблема сами, обърнете се към лекар.

Петя Москова от Плевен предлага следната изпитана рецепта:

В един буркан мед се разбива един пакет ленено семе. Взема се 3 пъти дневно по 1 с.л. 30 мин. преди ядене. Още първата седмица сухотата изчезва.

Вие питате, проф.Мермерски отговаря:

Фарингитът иска инхалации с мед

Привет от Първомай, проф.Мермерски! Искам да попитам ще бъде ли възможно да ми помогнете с ефикасни рецепти за фарингит. Благодаря предварително и желая крепко здраве и много успехи занапред!

С уважение: Кирил Стоянов (76 г.)

1 рецепта - против фарингит

Цвят от къпина, липов цвят и листа от горски ягоди - по 50 г. Две с.л. от билковата смес вечерта се поставят в термос и се заливат с 2ч.ч. вряла вода. На сутринта се прецежда. Пие се по 100 мл 4 пъти на ден 30 мин. преди хранене.

2 рецепта - при остър фарингит трябва да се прилага инхалационна терапия с мед.

Инхалацията се препоръчва при остър и хроничен риит, фарингит, тонзилит, ситуит, ларингит, трахеит, бронхит, бронхиална астма и бронхиектазии.

3 рецепта - очеболец и риган - по 100 г. Две с.л. от билковата смес вечерта се поставят в термос и се заливат с 2 ч.ч. вряла вода. На сутринта се прецежда. Пие се по 100 мл 4 пъти на ден 30 минути преди ядене.

4 рецепта: 2 с.л. цвят лопен вечерта се поставят в термос и се заливат с 2 ч.ч. врящо мляко. На сутринта се прецежда. Пие се 4 пъти на ден по 100 мл 30 минути преди ядене.

Четете още

Дископатията връхлита и след възпаление на сливиците

Дископатията връхлита и след възпаление на сливиците

ВНИМАНИЕ! Обилното изпотяване е болест и трябва да се лекува!

ВНИМАНИЕ! Обилното изпотяване е болест и трябва да се лекува!

Реклама
Реклама
Реклама