Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/14961316 www.bgdnes.bg

Дископатията връхлита и след възпаление на сливиците

  • Налагайте кръста със смес от картоф, лук и сол 
  • Притискайте с червен восък мястото на болката в продължение на 30 минути

Дископатията (дисковата херния) представлява ненормално, болестно обусловени изпъквания на желатикозните ядра на междупрешленните дискове.

Реклама

Тези хернии могат да възникват по цялото протежение на гръбначния стълб, но най-често по поясно-кръстовата област (92-96%). По-рядко в шийната област Ц 4-8%, и най-рядко в гръдната област - 1-2%.

Основната причина за възникване на дисковата херния са травмите. От много силно и внезапно насилие върху гръбначния стълб, повдигане на голяма тежест, падане върху седалището. Съществено значение имат и различните инфекции вследствие на хронично възпаление на сливици, грануломи на зъбите и др. Сериозно влияние имат и възрастовите фактори (стареене на диска), простуда и влагата.

Първият и най-характерен признак на дископатията е силната болка, като обикновено се локализира в кръста - така нареченото лумбаго.

Нерядко обаче след продължителен период болките от кръста започват да се разпространяват към седалищната област.

Цветанка Александрова от Сливница ми разказа:

"Страдах от дископатия. опитах какви ли не мехлеми, с които се мажех. За малко имах облекчение и пак започваха болките. Така, докато не срещнах три стари мои приятелки, които, като ме видяха, че съм се изкривила от болки, веднага ми казаха рецепта от природата, с която те са се излекували. Приложих я и сега напълно се чувствам добре.

Реклама

Взема се едно сурово яйце, поставя се в чаша и се залива с оцет. Стои 48 часа, за да се стопи черупката. Отстранява се белтъкът, взема се само жълтъкът и се разбива в друга чаша с малко от оцета (в който е стояло яйцето). Добавя се непълно шише терпентиново масло (от аптеката). С този крем вечер се прави компрес на болното място и се спи така - прави се пет вечери. С този мехлем могат да се мажат болни колене, стъпала и други.

Жана Ангелова сподели с мен:

"Бях на 28 години, когато силно ме заболя кръстът. По това време се намирах в болница за друго заболяване. Лекарката ми каза, че това е дископатия. Сложиха ми инжекция и ми направиха нагревки. Болките не се успокоиха. Когато излязох от болницата, ме срещна една жена и като ме видя, че ходя приведена, ме посъветва да направя следното:

Смесват се един средно голям суров картоф и една средно голяма глава лук (настъргани на едро ренде) и малко сол. Тази смес се слага на парче памучен плат, разстила се и се поставя на кръста, като същият се увива с шал. Така се спи.

Да се използват стари чаршафи и спално бельо, защото много цапа. Аз бях свита на две, приложих рецептата три вечери и всичко отшумя".

Ирина Карналова е от Брацигово. С годините се е научила да се доверява предимно на природната медицина.

При едно от поредните си тежки изпитания тя без проблем успява да се избави от болезнената дископатия. Чувала е преди години, че червеният восък помага при лечението на дископатия.

Купува си червен восък. Полага няколко 12-сантиметрови пръчици на болното място и притиска силно точката, където се намира болката в продължение на 30 минути. Усеща как восъкът под дланите й се затопля и постепенно болката я отпуска. използвала е балсама на проф. Мермерски, като вечер масажира мястото, където я боли.

Ирина съветва почитателите на природната медицина да използват червения восък, който може да се купи от книжарниците.

Йонка Струнчева от Пловдив се обади, за да разкаже:

"Преди седем години получих силни болки в кръста, не можех да се движа. казаха ми, че това е дископатия. Потърсих лекарство от природата и след като го приложих, вече седем години нямам болки в кръста.

Ето и самата рецепта:

Прави се лапа - на парче плат сложих предварително подготвена смес от две шепи царевично брашно, полети с една кафена чаша газ, една чаша спирт за горене и една чаша урина. Залепих лапата на кръста. Така пренощувах. повторих процедурата още два пъти (общо три пъти спах с лапата). Повече болки не се появиха.

Леля Гюргя е получила силни болки в кръста. Отишла е на лекар и са й поставили диагноза "дископатия". Нейна съседка я е посъветвала да опита да се излекува с лекарство от природата. Ето какво е направила леля Гюргя:

Смесила е три големи глави чесън - счукан, по една супена лъжица олио, спирт, сол и сода бикарбонат. Намазала е кръста и там, където е била болката, с тази смес, а отгоре е наредила сухи тютюневи листа. Прави се компрес и се държи 12 часа. Повтаря се три-четири вечери и болката изчезва.

Искра Боянова споделя:

"От години страдам от дископатия. лекуваха ме в болница, но щом спирах лекарствата, болките се подновяваха.

"Отидох на консултация при проф. Мермерски. Там видях едно шише с надпис "Масажен балсам". Поисках да взема и започнах да се мажа вкъщи. Оказа се чудодейно това лекарство, което той е създал. След като се мазах сутрин и вечер преди лягане, след една седмица болките в кръста изчезнаха. Вече една година не са се появили".

Еньовче и шипка борят дифтерита

Дифтеритът е заразна болест на гърлото, ларинкса и носа. Когато е засегнат ларинксът (гръклянът), тогава е най-опасен дифтеритът.

Дишането е свирещо, гласът се загубва и се получава задушаване. Сливиците и небцето са покрити с налепи, които не изчезват.

Вяра Стоянова дава рецепти от природата за лечение на дифтерит.

1. С 600 мл вода се заливат 2 с.л. еньовче и 1 с.л. плод шипка. Кисне един час. Пие се по 4 пъти на ден по 150 мл преди ядене с мед.

За гаргара: с 1 ч.ч. вряла вода се залива 1 с.л. еньовче. Кисне 1 час. С отварата се прави гаргара по няколко пъти на ден.

2. В една ч.ч. топла вода се слагат 50 капки йод и се разбърква добре. Прави се гаргара. Да не се гълта.

Вие питате, проф. Мермерски отговаря:

Излекувайте каверните на белите дробове

Добър ден, проф. Мермерски. Пиша ви от красивия Троян с молба да публикувате рецепти за каверни на белите дробове.

С почит: Иван Страхилов (73 г.)

Силвия Вълкова е наша редовна зрителка. Нейният съпруг е бил пушач и са му поставили диагноза каверни на белите дробове. Ето как е помогнала на съпруга си:

Купила е билката шапиче. 60 г шапиче се вари 19 минути в 2 литра домашно червено вино. Кисне 10 часа. Изстива, прецежда се и се пие по 5 пъти на ден по 200 милилитра преди ядене.

Тази рецепта помага и при колит, подуване на корема и при слаба перисталтика на червата.

Маргарита Таргова споделя в писмо: Моята колежка Димитрина като ученичка е яла ледени висулки и е получила каверни на белия си дроб. Приложила е една рецепта с природни продукти, която й е казал лекуващия й лекар.

В продължение на 50 дни всяка сутрин се пие по литър топло прясно мляко, в което се слагат 1 с.л. свинска мас и 1 с.л. мед. Болният трябва да изяжда по една сварена кокошка на ден с бульона, по едно сварено яйце, по половин килограм зеленчуци и плодове на ден. Прави се разходка на чист въздух в борова гора.

Четете още

ВНИМАНИЕ! Обилното изпотяване е болест и трябва да се лекува!

ВНИМАНИЕ! Обилното изпотяване е болест и трябва да се лекува!

Изхвърлете лесно и без болка камъните в бъбреците

Изхвърлете лесно и без болка камъните в бъбреците

Болестите удрят заради липса на витамини

Болестите удрят заради липса на витамини

Преборете синузита!

Преборете синузита!

Реклама
Реклама
Реклама