Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/16924058 www.bgdnes.bg

Два страшни вълка пребори ловец

Янко Калинов от дружината на с. Остър камък с точни изстрели от 70 метра

С два безупречно точни изстрела от 70 метра ловец остави на място два страшни вълка. Случката се разиграва по време на излет за диви свине този месец. 49-годишният Янко Калинов е един от членовете на ловната дружинка в село Остър Камък към Харманлийското сдружение. Това са първите вълци в актива на опитния ловец.

Кръвожадните зверове отдавна тормозели околните села, като нападали домашен добитък. Оказало се, че двата повалени вълка били мъжкари. Единият от тях доста възрастен, на около 8-9 години, докато другият, най-вероятно негов син - на около на 3-4 години. Ловциите от дружинката са ги виждали и друг път, стреляли са по тях, но хищните животни винаги досега са успявали да се измъкнат невредими. Янко споделя, че са вдигнали глутница от 6 вълка при един групов лов по коледните празници. Някои излезли на пусиите, но така и не сполучили със стрелбата. 

Реклама

При последния си излет Калинов и колегите му от дружинката организирали гонка за диви свине в местността Петровия връх. Районът е горист с преобладаващи дъбови дървета.

"Заех позиция и бях в очакване, когато по отсрещното било видях някакво движение. Това е вълк! След малко се показа и втори - разказва със затаен дъх Янко пред "България Днес". - Разстоянието бе около 70 метра, но нямаше време за размисъл. Усетят ли ме, край! Губя всякакви шансове. Прицелих се и пуснах едно бренеке по първия. Изквича и се строполи. На мига стрелях и по втория, без да мога да се прицеля добре, по-скоро инстинктивно. Имах късмет, улучих го. И той падна. Скочих и за секунди бях на мястото, за да ги довърша окончателно. Ударих два вълка на дубле!", гордее се ловецът. 

Вълците вече са предадени на опитен препаратор в Асеновград и след обработката им ще красят дома на ловеца. Янко все пак признава, че за него свинският лов е номер едно. Ловец е от 29 години и все е в дружина Остър камък. За това време със сигурност има над 100 отстреляни диви свине. През този сезон закрил 2023-а със слука при последния лов през декември и открил 2024-а подобаващо пак с отстреляно прасе още на първия януарски излет. В дружината са записали общ отстрел от 17 диви свине през този сезон. 

СПОДЕЛЕТЕ С НАС ВАШИТЕ ЛОВНИ И РИБОЛОВНИ ТРОФЕИ. Разкажете ни любопитна лакърдия с пушка или въдица в ръка. Независимо колко е голяма рибата ви, покажете ни я. Изпращайте снимките и разказите си е-mail: [email protected] или с писмо на редакционния адрес и ние ще ги публикуваме.

Четете още

Гол ловец гръмна глиган на финала

Гол ловец гръмна глиган на финала

Бунт срещу убиец на сърна сред ловците

Бунт срещу убиец на сърна сред ловците

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама