Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/17053734 www.bgdnes.bg

ВАЖНО! Ябълково вино успокоява гръдната жаба

Смес от чесън, мед и лимон действа безотказно

Настойка от глог срещу сърдечен порок 

Стенокардията, която сред народа е позната и като гръдна жаба, е най-разпространената форма на исхемична болест на сърцето. Причина за пристъпите на стенокардия е недостатъчното кръвоснабдяване на сърдечния мускул. А това се получава или заради стеснение на коронарните артерии на сърцето при атеросклероза, или поради спазми в коронарните кръвоносни съдове на сърцето. Спазмите са рязко стеснение на пространството на съдовете.

В резултат на всичко това се появяват внезапни, стягащи, задушаващи, а понякога и теглещи болки в гърдите - в средата на гръдния кош. Те могат да се появят и в лявата половина на гърдите. Там е проекцията на сърцето. Често след това преминават към лявата ръка, в областта на лявата лопатка, рамото, лявата половина на шията, долната челюст.

Реклама

В редки случаи болката може да се усети и в дясната половина на гръдния кош, в областта под лъжичката.

Освен с болки пристъпът се съпровожда с обща слабост и чувството на страх.

Болките възникват почти винаги внезапно и продължават от няколко секунди до 4-5 минути. Съществуват две форми на стенокардия: стенокардия в напрежение и стенокардия в покой.

В първия случай стягащите болки в областта на сърцето възникват при значително физическо натоварване и психоемоционално напрежение. В такова състояние рязко нараства потребността на сърдечния мускул от подхранващи вещества и кислород. Това става например при бързо ходене, при изкачване в планината, а също и при излизане от топло помещение на студена улица. Но такъв пристъп може да възникне и след обилно преяждане и препиване с алкохол, след много пушене и т.н.

По принцип след прекратяване на тези силни натоварвания болките изчезват, и то бързо. При силна емоционална възбуда обаче болките продължават по-дълго време. И това е напълно разбираемо - човек не е в състояние веднага да се справи с едно, макар и незначително, вълнение.

Във втория случай пристъпите засягат най-вече такива болни, които по-рано са страдали от първата форма на стенокардия. При тях може да се случи пристъп и в момент на покой, дори по време на сън. И това става без видима връзка с физическо или емоционално натоварване. Това е много неблагоприятен признак. Той говори за утежняване и задълбочаване на заболяването.

1 рецепта - ЗА ЗАДУХ И ГРЪДНА ЖАБА - от Дими Петрунов, Видин. Господин Петрунов се е лекувал, и то успешно, като е смесвал 10 глави почистен чесън, счукан на кашица, и сока от 10 лимона и 1 кг мед. Сместа престоява 1 седмица и се пие по 4 ч.л. веднъж на ден.

Реклама

Пие се на малки глътки, бавно, като се задържа за известно време в устата. Това количество стига за 2 месеца. Тази рецепта помага и на възрастни и болни хора, които не могат да ходят и 50 м.

Подходяща е и при миокардит на сърцето.

2 рецепта - Марийка Георгиева, Белослав, Варненско:

Това е една стара рецепта от наша покойна роднина за гръдна жаба. Загрява се старо ябълково вино до завиране. Дръпва се от огъня, намокрят се кърпи, които се слагат по-топли върху двете ръце, така че да ги покрият изцяло. Под въздействието на топлината, комбинирана с тази, съдържаща се във виното киселина кръвта се отдръпва от сърцето, кръвообращението и нервната система се уталожават и кризата отшумява.

3 рецепта - при СЪРЦЕБИЕНЕ д-р Евстатиев е излекувал много болни със следното лекарство от природата: смесват се 200 г течен пчелен мед, сок от 3 лимона заедно с корите, 20 пресни листа от индрише и 30 счукани бадеми. Сместа се държи на хладно. Пие се по 1 с.л. сутрин 30 мин. преди хранене. Тази смес влияе добре и при високо кръвно налягане. Не е за диабетици.

4 рецепта - за сърцебиене, световъртеж, бодежи в сърдечната област, страхова невроза и умора - от Габриела Колева, София: в 400 мл вряла вода се запарват 20 г горски теменужки. Киснат 2 часа. Пие се по 1 винена чаша 4 пъти на ден преди хранене. След една седмица сърцебиенето и страхът изчезват. Пие се 1 месец.

5 рецепта - за СЪРДЕЧЕН ПОРОК на хипертонична основа - от Видю Ванчев, Минерални бани, Хасково. Той се е спасил така: в 400 мл вряла вода поставяте 2 с.л. цвят от глог. Киснат 2 часа. Пие се по 1 винена чаша 3 пъти дневно преди хранене.

Марийка Гунчева от Белослав, Варненско, съветва:

Ако сърцето ви функционира зле, винаги носете в джоба си стафиди, които трябва да дъвчете продължително време, докато работите. Мускулите на сърцето ви ще са ви благодарни. Сдъвканите стръкчета пресен розмарин сутрин на гладно са чудесно средство при сърдечни смущения.

Също черупките на орехови ципи. Преградата представлява дървесинната обвивка, покриваща вътрешността на черупката. Вари се няколко минути, след което се похлупва и престоява около 10 минути. Този чай има бързо успокоително въздействие. Ако се приема редовно, ще премахне болките.

Домашен еликсир при

сърдечна недостатъчност

Кера Иванова е помогнала на болни от сърдечна недостатъчност с помощта на:

Десет пресни дръжки от магданоз заедно с листата се слагат в 1 л натурално чисто вино и се прибавят 2 с.л. чист винен оцет. Всичко това се слага да заври за 10 мин. на слаб огън (внимавайте, защото се пени!). След това се прибавят 300 г натурален пчелен мед.

Горещото вино за сърцето се прецежда и се сипва в шишета, изплакнати с винен алкохол. Запушва се добре. Утайката на дъното не вреди и спокойно може да бъде изпивана. Медът не трябва да се вари.

Какво ще бъде виното - бяло или червено, няма значение, само да е чисто, а не менте.

Ако усетиш някой път сърцето си, вземи от него 2 или 3 лъжици и всички сърдечни бодежи ще бъдат сякаш издухани. С това вино не можеш да си навредиш. Не само при леки болки в сърцето, а и при истински сърдечни болести и при истинско сърдечно страдание ще си окажеш често пъти голяма помощ с това вино.

Вие питате, проф. Мермерски отговаря:

Лимон със захар бори сърдечната тахикардия 

Тахикардията - това е внезапно увеличаване на честотата на сърдечните свивания (100-180 в мин.). Появява се при заболяване на сърдечносъдовата система, а също така и на жлезите с вътрешна секреция.

Болестта протича под формата на пристъпи на сърцебиене, които започват внезапно и също така внезапно спират. Болният е бледен, оплаква се от слабост, задух, световъртеж, неприятни усещания в сърдечната област. Подобни пристъпи могат да продължават от няколко минути до няколко часа или денонощия.

Препоръки:

а) лечението да се провежда под пряк лекарски контрол;

б) наред с медикаментозното лечение могат да се използват и средства от народната медицина;

1 рецепта (руска) - по 50 г катушка обикновена и дяволска уста. 2 с.л. от билковата смес се заливат с 500 мл водка. Оставя се да престои 10 дни на топло и тъмно място, като периодично се разклаща. Прецежда се. Взима се по 3 ч.л. 3 пъти на ден заедно с прясно мляко;

2 рецепта - проф. Мермерски, "Целебни билки".

в) 100 г маточина се залива с 1 л бяло вино. Оставя се да престои 10 дни на топло и тъмно място, като периодично се разклаща. Прецежда се. Взима се по 1/2 с.л. 3 пъти на ден;

г) иглика и цвят глог - по 100 г. 2 с.л. от билковата смес вечерта се поставят в термос и се заливат с 2 ч.ч. вряла вода. На сутринта се прецежда. Пие се по 100 мл 4 пъти на ден 30 минути преди ядене;

д) 2-3 пъти на ден се изяжда по парченце лимон, посипано със захар;

е) 2 с.л. зелен кориандър вечерта се поставят в термос и се заливат с 2 ч.ч. вряла вода. На сутринта се прецежда. Пие се по 100 мл 4 пъти на ден 30 минути преди хранене.

Четете още

Силна болка в лявата плешка - може да е инфаркт

Силна болка в лявата плешка - може да е инфаркт

Доматен сок на закуска укрепва сърцето

Доматен сок на закуска укрепва сърцето

Реклама
Реклама
Реклама