Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/17757289 www.bgdnes.bg

ФЕНОМЕН! Слава Севрюкова предсказва войните на XXI век

  • Забравени досиета проговарят за феномена
  • Държавна сигурност дебне пророчицата в чужбина

"Войни, които ще се водят през 20-те години на XXI век, ще променят света завинаги." Това предсказание на ясновидката Слава Сервюкова, известна като софийската Ванга, сякаш се сбъдва пред очите ни като поредното доказателство, че феномените на България са разчели бъдещето далеч преди началото на днешните въоръжени конфликти.

Реклама

Предсказанията бяха разкрити, след като "България Днес" се свърза с известния изследовател на Севрюкова Христо Нанев по повод неизвестни досега документи от Комисията по досиетатата. Архивите категорично показват, че Севрюкова (1902-1991) е била обект на интерес за тайните служби на комунистическия режим. И вероятно в ДС са били наясно със свръхестествените способности на Слава. От документите, с които "България Днес" разполага, става ясно, че в службите се пази информация за пътувания на пророчицата в Югославия, ГДР и Швеция. Тези вояжи очевидно са представлявали интерес за режима. Но в Комисията по досиета няма запазени данни за срещите на Севрюкова в тези държави.

"Тази информация е изключително ценна и интересна, защото до този момент по всякакъв начин се отричаше за пътувания на Слава извън страната. Твърдеше се, че тя не е напускала България - коментира Христо Нанев. - Но моите данни са, че феноменалните способности на Севрюкова са били добре известни на определени научни кръгове извън нашата страна. Наскоро отново се върнах към някои от моите записки и документи за Слава и за пореден път съм смаян как нейните думи се превръщат в реалност. Има запазено предсказание на Сервюкова, че войни, които ще се водят през 20-те години на XXI век, ще променят света завинаги. Моето мнение е, че Слава говори за конфликтите в Украйна и Близкия изток."

Необяснимите способности на Слава да вижда миналото и бъдещето, както и да помага на болни хора е в остро противоречие с официалната доктрина на комунистическата партия, която идва на власт през есента на 1944 г. Научният социализъм яростно отрича съществуването на каквито да било свръхестествени явления. Но закриляна от своята необикновена съдба, Севрюкова успява да си спечели негласна индулгенция от властимащите. Това й позволява да живее с дарбата си и да остави за поколенията своите предсказания.

"В първите години след 9 септември 1944 г., когато БКП поема управлението на страната, Слава е привиквана в милицията и е предупреждавана да не разкрива уменията си - пише в дневниците си изследователят Христо Нанев. - Но дори и хората по върховете на властта понякога попадат в критични ситуации. Ситуации, в които нито парите, нито големите връзки могат да помогнат. По свой начин Слава успява да помогне на армейски генерал Иван Михайлов, член на Политбюро на БКП и министър на народната отбрана (1958 - 1962). Севрюкова успешно решава здравословен проблем, свързан с неговото семейство. Тогава хватката на партията леко се отхлабва. Без да се вдига шум, Слава е оставена на мира."

Севрюкова вижда края на комунизма и падането на Тодор Живков от власт. Нейните предсказания за края на Тато са предадени чрез свидетелства на различни хора. Запитана как вижда бъдещето на България в разговор с художника Панчо Панев, Слава отговаря с въпрос: "Мога ли да ви кажа всичко? Защото, ако ви кажа какво ще се случи след 10 дни, може да ме приберат в милицията". Развръзката идва бързо.

"Точно след 10 дни на 10 ноември 1989 г. Тодор Живков пада от власт - разказва Христо Нанев. - При Севрюкова ходи и Соня Бакиш, съпруга на някогашния министър-председател Станко Тодоров. Тя пита дали има опасност за живота на мъжа й, който е сред организаторите на вътрешнопартийния преврат, свалил Живков. Отговорът на Слава е следният: "Продължавайте. За хубаво е. Няма опасност за живота на Станко Тодоров".

Реклама

Христо Нанев: Тя казваше, че Европа ще тръгне на зле

Христо Нанев посвещава години от живота си на изследванията си за феномена Севрюкова. "Слава казваше, че Европа ще бъде едно цяло и това го има в моите записки далеч преди България да стане част от Европейския съюз - казва Нанев. - За съжаление тя позна и друго. Че тъкмо България ще влезе в тази Европа и тя ще тръгне на зле. Слава предсказа емигрантската вълна от нашата страна и световната финансова криза, която се разрази след 2009 г. Записал съм и нейни думи, свързани с бъдещето, което вече изглежда близко. Слава рече тъй: "Предупреждавайте българите да не остават извън родината след 2025 г. Да се приберат най-късно до 2028 г. После ще е трудно".

Но целта на предсказанията не е да стряска хората. Точно обратното. Слава вярваше, че тези процеси ще направят хората по-силни и не бива да живеем в страх. Слава виждаше как изключително силна и проницателна личност ще поеме в България руля на управление. Според Севрюкова този човек ще спаси страната ни в критичен момент. Говореше за личност, която ще направи много за България и за Европа. Слава твърдеше, че ще дадем на света значим политик. Кой е той? Надявам се скоро да разберем!"

Четете още

Легендата Слава Севрюкова видя атома и коригира модела на Бор

Легендата Слава Севрюкова видя атома и коригира модела на Бор

Слава Севрюкова предрече съдбата на Симеон II
Слава Севрюкова предрече съдбата на Симеон II

Слава Севрюкова предрече съдбата на Симеон II

Слава насърчила свалянето на Живков
Слава насърчила свалянето на Живков

Слава насърчила свалянето на Живков

Слава вижда смъртта на Ботев и гроба на Левски

Слава вижда смъртта на Ботев и гроба на Левски

Реклама
Реклама
Реклама