Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/5049150 www.bgdnes.bg

Уловиха щука крокодил

Безобразно голяма щука със зъби като на крокодил бе уловена преди дни на езерото край столичния квартал Враждебна, научи "България Днес"! Водният звяр заковал кантара на 10,1 кг. Такива екземпляри са истинска рядкост по нашите водоеми.

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме УТРЕ в хартиеното издание на "България Днес"!


Късметлията се казва Георги Попов. Той заметнал за тапа с примамка жива каракудка, като се надявал на удар от доста по-дребна риба, защото такъмите му не били особено яки. Враждебна се слави като една от софийските баластриери, която държи добра популация от щуки. Есента е времето, когато хищникът изгладнява и става още по-активен.


Изведнъж тапата на щастливия рибар изчезнала рязко под водата. Той засякъл и започнала половинчасова битка със зъбатото чудовище. Когато го измъкнал на брега, Георги не можел да повярва колко голяма щука е хванал.
"Хищникът въобще не беше изтеглен с някакви могъщи такъми. По някаква случайност удари на една въдица Red river на Filstar с акция 10-45 г за начинаещи и влакно 0,33 мм с опция до 8 кг. Затова и изтеглянето отне толкова много време, но пък беше... неописуемо", разказва самият майстор. Той е използвал тройна кука, вързана на метален повод. Известно е, че щуката има остри като бръснач зъби и може да прегризе всякакво найлоново или плетено влакно.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама