Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/13932983 www.bgdnes.bg

Кино и театър у нас се правят под юргана

Филми и постановки в семеен кръг 

Режисьори и продуценти дават ролите на съпругите и децата 

Странно или не за мнозина, българските кино и театър паднаха в капана на семейните отношения в последните години. Режисьори и продуценти на ленти и постановки масово вкарват в главните роли жените и децата си.

Последният повод за размисъл идва от "Хъшове" в Народния театър.

Режисьорът на постановката Сашо Морфов стана едно от главните действащи лица в държавата в последните дни след скандала с директора на Народния Васил Василев и последвалото дисциплинарно уволнение. В "Хъшове" една от важните роли се играе от Рени Врангова, която е съпруга на Морфов.

Реклама

Семейно кино прави и друг режисьор, около когото се развихри истинска буря в началото на тази година - Максим Генчев. На 2 януари БНТ излъчи премиерата на игралния филм "Ботев", който разбуни духовете, а за лентата коментарите заваляха от "Осанна" до "Разпни го".

В него половинката на Генчев Десислава Ковачева е сценарист, продуцент и с кратка роля, а синът на режисьора Матей Генчев изиграва един от най-съществените персонажи - този на четника Никола Обретенов.

Любопитна подробност е, че оператор на филма е Христо Генков, а ролята на Венета - любимата на Ботев, е поверена на красивата Неда Спасова. Самата Неда избухна в социалните мрежи преди броени дни по повод публикация във вестник, замесваща я в любовен триъгълник. Спасова публикува обща снимка с Генков, оповестявайки го за "тайното" й гадже от 6 години, с когото иска да прекара още дълги години заедно.

Вероятно никой не би се учудил, че режисьорът Мартин Макариев, който стои зад сериала "С река на сърцето" и филмите "В сърцето на машината" и "Диви и щастливи", включва съпругата си Луиза Григорова-Макариев и в новата си семейна драма - "Игра на доверие".

Сюжетът проследява живота на майка и дъщеря в два различни времеви отрязъка и така зрителят едновременно ще види съдбата на майката в миналото и тази на дъщерята в настоящето.

Сериалът "С река на сърцето" също не мина без участието на Луиза Григорова, която игра ролята на Вяра Бонева - Драганова. Както и в "Диви и щастливи", влизайки в образа на Мила.

Реклама

Емблематичен пример за режисьор, който буквално не е пропускал да снима жена си в свои филми, е Ники Илиев. С красивата Саня Борисова се запознават на снимки на сериала "Забранена любов", а през 2012 вдигат сватба. През същата година излиза и първият филм на Илиев - "Чужденецът". В него прясната му съпруга изиграва ролята на Магдалена.

Две години по-късно Ники Илиев за втори път се изявява като режисьор, а освен това е и продуцент и сценарист. "Живи легенди" е номиниран за награда на българската филмова академия за филмов монтаж, а любимата му Саня се превъплъщава в образа на Криси.

През 2018 г. идва и третият филм, който Илиев режисира и пише сценария. "Нокаут или всичко, което тя написа" е българско-американска продукция, в която Саня Борисова този път е екранната Жана. Малко по-късно двамата се разведоха и общите им проекти приключиха.

Четете още

Ники Илиев снима филм в Дубай

Ники Илиев снима филм в Дубай

Ники Илиев започна снимките на новия филм "Без крила"

Ники Илиев започна снимките на новия филм "Без крила"

Режисьорът Максим Генчев: Няма да сменя дъщерята на Радев!

Режисьорът Максим Генчев: Няма да сменя дъщерята на Радев!

Максим Генчев почва филм за Стефан Караджа и Хаджи Димитър

Максим Генчев почва филм за Стефан Караджа и Хаджи Димитър

Реклама
Реклама
Реклама