Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14392059 www.bgdnes.bg

Графа и Мария Илиева градят църква. Ето къде!

Звезди пеят благотворително за храм в софийския район 'Изгрев", в който няма Божия обител

Графа и Мария Илиева се включват в градежа на църква!

Изпълнителите ще извият гласове в благотворителен концерт за изграждането на храм в столичния район "Изгрев". Строежът в парк "Тинтява", който се намира непосредствено до сградата на КАТ, напредва, но все още са нужни средства за завършването на благородното дело.

Реклама

"Изгрев" е единственият от 24-те района в София, в който няма православен храм, и поколения жители смятат, че това е голям грях. В благотворителната изява ще се включат и други популярни български музиканти - Васил Петров, Любо Киров, Йордан Караджов от "Сигнал" и Орлин Павлов.

"Заповядайте на 13 май 2023 г. (следващата събота) от 14 ч. в парк "Тинтява" на благотворителен концерт в подкрепа на новостроящата се първа православна църква "Св. Пимен Зографски" в район "Изгрев"! Нека заедно сбъднем мечтата на поколения изгревчани - да има църква и в последния софийски район, който няма такава на своя територия! Дарения за градежа на църквата могат да се правят по банков път и в специалните дарителски урни, които ще бъдат поставени на видно място до сцената. Предварително благодарим!", заяви районният кмет д-р Делян Георгиев.

Църквата се изгражда с помощта на дарения, както и с малко финансиране от страна на Столичната община, която е дала и имота за построяването. Иконостасът ще бъде от камък, което е нещо уникално. Светата обител ще носи името на свети Пимен Зографски, построил много манастири и покровител на художниците.

Как да помогнем

Средства за строежа могат да бъдат дарявани по сметка:

Общинска банка

IBAN - BG80SOMB91301064474201

BIC - SOMBBGSF

За улеснение вече може да се дарява за строежа на Храма и през DMS кампания.

На номер 17777 напишете съобщение с текст SVPIMEN и го изпратете. Така ще дарите 1 лев. Може да направите абонамент за 2 или 5 лева.

През тази платформа може да се направи и онлайн дарение, може и банков превод.

Четете още

Графа подлудя покрай сладко изкушение

Графа подлудя покрай сладко изкушение

Графа и Бербатов - партньори на концерта на 30 септември на стадион "Васил Левски"

Графа и Бербатов - партньори на концерта на 30 септември на стадион "Васил Левски"

Бившият на Мария Илиева се показа с гаджето

Бившият на Мария Илиева се показа с гаджето

Преслава пя с Мария Илиева

Преслава пя с Мария Илиева

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама