Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14552333 www.bgdnes.bg

Калин Сърменов на 60 г. : Ще взема и изложба да направя!

"Навиват ме да направя изложба, но все нямам време. А имам толкова много рисунки. Но ще я направя, може би есента".

Това каза актьорът и директор на Сатиричния театър "Алеко Константинов" Калин Сърменов, който стана на 60 години и почерпи колеги, приятели и състава на "смешната трупа".

Реклама

Един от портретите, които сътворява напоследък, е с две лица - като самия живот, малко сюреализъм ала Дали. Две русалки пък напомнят за префинените линии на Матис. Не е имал модели на живо, та жена му да ревнува. И понеже винаги го сърбят ръцете, посланието на всяко изображение е надградено с текст. Мъж, стиснал в обятията си държаща много книги жена, пише: "Граждани, ако намерите умна или поне начетена жена, задължително я умилостивете поне с прегръдка - иначе ще стане страшно".

Самият Сърменов е най-щастлив в домашна обстановка и женското си царство. "Много ме радва внучката Йоана. "Тя е систематична, подредена, точна в изказа. По-окумуш е от леля си - най-малката ми дъщеря, въпреки че двете имат разлика седем-осем месеца", уточнява през смях Сърменов.

Следващите планове на Калин Сърменов са свързани със старо негово желание - политическото кабаре да присъства редовно в афиша на Сатирата, а не само по специални поводи като церемонията по връчването на Кукериконите на 7 април. "Още сме длъжници на този жанр, защото много трудно се прави", казва Сърменов.

Четете още

Калин Сърменов се обясни в любов на Ваня Цветкова

Калин Сърменов се обясни в любов на Ваня Цветкова

(СНИМКИ) Баба Калина и дедо Сашко - хит в Сатирата

(СНИМКИ) Баба Калина и дедо Сашко - хит в Сатирата

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама