Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/15682483 www.bgdnes.bg

Новият Бенковски - Пламен Димов: Политиците говорят едно, а правят друго

Актьорът Пламен Димов, най-младата звезда на Народния театър, обяви в "Денят започва" по БНТ, че "политиците говорят едно, а правят друго". Като цяло той не е склонен обаче да обсъжда политически теми, понеже фактът, че за култура тази година са отделени едва 0,34 процента от бюджета, говорел сам по себе си.  Участието му в острополитическата пиеса "Хага" на сцената на Народния не може да бъде подминато, най-малкото защото в нея Димов изпълнява цели четири роли.

Малко преди премиерата на спектакъла му се налага да се включи в движение като заместник на отказалия се от ролите си Деян Донков. Младият актьор, който разкри пред водещия Георги Любенов, че е лично откритие още в гимназията на близнаците Деян и Дарин Ангелови, в едно от превъплъщенията си в "Хага" танцува по балетно трико и пачки и по думите му "само не стои на палци". 

Реклама

Танцовите му умения изобщо не са пречка да бъде поканен от именития режисьор Георги Дюлгеров за една супер роля - на Бенковски в новия сериал "Записки по едно предателство". "Исках да покажа моя герой в низините, а не с вдигната сабя в ръката като на паметника в Копривщица. Когато героят е във възход, е много по-лесно да пресъздадеш образа му, но по-голямото предизвикателство е когато е в трудна позиция", убеден е Димов. 

Героят от "Забранена любов" не отрича силните комерсиални тенденции в съвременния български театър, но все пак според него по-важни в изкуството са идеите. "С пари може да се направи всичко, но идеите са водещото. Има ли идеи, пари ще се намерят", смята младият актьор.

Четете още

Исторически филм разкрива истината за убийството на Георги Бенковски

Исторически филм разкрива истината за убийството на Георги Бенковски

Народният театър кани на "Разходка с Гогол"

Народният театър кани на "Разходка с Гогол"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама