Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/16336573 www.bgdnes.bg

Спортът и любовта СПАСЯВАТ Део от ДРОГАТА

Тв водещият спря алкохола, никой не му дава 48 години

"Чичото от тотото" бяга, играе футбол, кара сноуборд и сърф

От обикновен барман в столично заведение до едно от най-популярните лица в телевизионния ефир. Този път извървя Деян Славчев-Део през последните десетилетия с неизменната си усмивка и чувство за хумор. Но в неговия живот не всичко е весело. Део дълго време е в плен на наркотиците и е опитвал почти всички дроги с изключение на хероина. Стига се дотам, че Деян е първата известна личност у нас, арестувана от полицията с кокаин. Някъде тогава Део решава да каже "стоп" и да се върне към живота.

"Наркотиците бяха сериозна част от живота ми в продължение на може би над десет години. Осигуряваха ми щастие за кратко - лъжливо", разказва той в откровено интервю пред Мон Дьо. Всичко започнало, докато бил барман в центъра на София. Подхлъзва го негов колега, който го видял, че се уморява. "И ми каза, че има едно хапченце, което ще ми даде. Оказа се, че го взимат спортисти, трениращи в зала - нещо като допинг. Това може би беше вратичката. Тогава дойдоха и другите неща."

Реклама

Део води дълга битка с наркотиците, която успява да спечели. Помага му неговият приятел Дичо, който го води в залата за бокс. Там получава необходимия адреналин, променя средата си и спира с денонощните партита. Важна роля има и режисьорът Зорница-София, която го избира за роля в един от филмите си и го води на турския остров Гьокчеада. Там Део се запалва по сърфа и се записва в местното училище заедно с Юлиан Вергов и Асен Блатечки.

"Тогава все още си водих класически нощен живот. Имахме 10 тренировъчни дни на острова и още тогава усетих, че сърфът може да ме изтегли от дъното. Чисто химически адреналинът, който изпитвам, докато карам сърф, се равнява на това, което ми дава другото нещо", казва Део пред "24 часа". После се зарибява по йогата и техниките на дишане и постепенно започва да постига душевен комфорт.

Спортът е неизменна част от живота на "чичото от тотото", както го наричат децата. Още като ученик започва да тренира танци. В продължение на 8 години танцува по 8 часа на ден, докато не започва да изпитва болки в колената. Като дете играе много футбол и се гордее с факта, че е играл в шоу мачове с Христо Стоичков. Именно Камата е любимият футболист на Део, след него идва и Димитър Бербатов. От чуждите звезди величае покойния Диего Марадона. Водещият продължава и до днес от време на време да рита с приятели. Остава и страстта му към уиндсърфа и кайта, като с всяко лято задобрява все повече и повече. През зимата се качва на сноуборд, а целогодишно върти педалите на колелото. Любимецът на зрителите е фен и на бягането, като дори на няколко пъти участва на полумаратони. Обожава планината и често може да бъде видян да катери върхове.

Днес Део е щастливо женен за чаровната Мариана, с която имат две момчета. Децата също се възпитават в любов към спорта и вече тренират заедно с татко си. Мариана помага на водещия да пребори друг порок - алкохола. Днес "чичото от тотото" е напълно трезв и изключително рядко си позволява чаша вино или узо на почивките си в Гърция. Део вече е на 48 години, но продължава да изглежда младолик. Преди време решава да напусне препълнената София и да заживее в малкото градче Годеч. Там се храни здравословно, почти не яде месо и гледа сам част от зеленчуците.

"Връзката със земята е една магия! - казва Део пред "България Днес". - Работя си по двора ежедневно. Кося, поливам и въртя мотиката. Имаме си и малка оранжерия с домати, краставици, люти чушки и всякакви видове подправки. На мен лично не ми липсва градският живот. На жена ми мисля, че й липсва повече, но гледаме да си наваксаме, когато можем. Върша си работата значително по-качествено, откакто живеем тук. Преди да се изнесем, имах начални признаци на бърнаут, а сега мисля, че намерих баланс и се чувствам добре и щастлив!"

Четете още

Бабата на Део пълни багажника му с тикви и буркани

Бабата на Део пълни багажника му с тикви и буркани

Део отново се обясни в любов на съпругата си, още е влюбен в Мариана

Део отново се обясни в любов на съпругата си, още е влюбен в Мариана

Реклама
Реклама
Реклама