Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/16394398 www.bgdnes.bg

Бесте Сабри зарязана от баща си, майка й не й дава да отиде в Би Би Си

Без баща израства Бесте Сабри, след като татко й заминава на гурбет в Турция и семейството й никога повече не се събира. Това разкрива в ефира на предаването „Търси се" майката на талантливата млада журналистка Нели Юриева.

Бесте е едва на 9 месеца, когато баща й Субхи Карадаг заминава да работи в Турция. По това време, през 90-те, политиката на държавата не позволява цели семейства да се местят. Нели прави два опита да замине с Бесте в южната ни съседка, за да се съберат, но опитите се оказват напразни.

Реклама

Първия път майката и тогава 3-годишната дъщеря заминават на екскурзия в Сирия, като идеята им е на връщане да минат през Турция и да останат там. Опитът им пропада. Въпреки че не получават черни печати в паспортите, при втория опит разбират, че всъщност имат такива. Тогава летят със самолет от София до Истанбул, но пътуването им приключва на летището в турския мегаполис. Още на първия граничен контрол служители им казват, че двете имат 5-годишна забрана за влизане в страната. „В тия три дена, в които бяхме депортирани и спяхме на една пейка, баща й не дойде да ни види", спомня си през сълзи Нели, при което в студиото и Бесте едва успява да сдържи сълзите си. След този случай майката решава да се разведе.

Журналистката рядко поддържа връзка с баща си. Въпреки че в годините след това ходи при него лятото, двамата така и не успяват да създадат емоционална връзка. В ефира на предаването Бесте дори призна, че от 2 г. не е виждала баща си и не знае как изглежда. „Чуваме се два пъти годишно", разкрива тя, но твърди, че въпреки това в случай на нужда да разчита на татко си. Във видеопослание, направено за „Търси се" Субхи заявява, че Бесте е най-хубавото нещо в живота му. Скептично и със смесени чувства 28-годишната журналистка приема думите му.

Разривът с баща й не е единствената мащабна трудност в живота на Бесте. Тежко се оказва и решението й да се откаже от една от мечтите си и от възможност, която получава сред хиляди други кандидати - да започне стаж в Би Би Си след завършването на университет. По молба на майка си, която не иска Бесте да живее в чужбина, младата журналистка се завръща в България. Така обещаващата млада дама заменя ефира на Би Би Си с този на Би Ти Ви, където доказва таланта и професионализма си.

Четете още

Хубавата водеща Бесте Сабри се РАЗГОЛИ в ефира на Би Ти Ви

Хубавата водеща Бесте Сабри се РАЗГОЛИ в ефира на Би Ти Ви

Бесте Сабри води сутрешния блок на Би Ти Ви по ТЕНИСКА, зрители са гневни

Бесте Сабри води сутрешния блок на Би Ти Ви по ТЕНИСКА, зрители са гневни

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама