Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/17292210 www.bgdnes.bg

Станка Златева на 3 март: Българите обичаме туршия и ракия!

"Трябва да се борим да запазим ценностите си. Всеки ден вкарват нови неща, а някои от тях са измислени. Объркват хората и опитват да заличават традициите ни. Ние сме си българи, които обичаме туршията и ракията. Ние сме земеделци по природа. Колкото и да е тежка ситуацията, ние винаги я преодоляваме. Няма от какво да се срамуваме. Ние сме трудолюбиви хора, които са се показали във времето."

Това каза бившата световна шампионка по борба Станка Златева, говорейки за 3 март. В предаването "Тази събота и неделя" по Би Ти Ви боркинята споделя какво значи за нея да бъде българка.

Реклама

"За мен това е най-голямата гордост. Че живея в държавата и че продължавам да се боря за нея. България ме е създала. Имам си дом, работа и живея нормално. Това нещо ме държи да съм здраво стъпила на земята. - допълва Златева - На Националния празник всички сме щастливи. Моят рожден ден е на 1-ви март и имаме поводи да се събираме и да празнуваме. Продължаваме все пак с работата и тренировките." 

Станка Златева смята, че всичко е свързано с борбата.

"Животът по принцип е борба и всеки се опитва да успява и да оцелее, независимо къде е. Всичко е свързано с нея. Досега се борих за медали, а сега, за да създам нещо наистина стойностно. Каузата ми е да тренирам следващите борци, които ще прославят България", заяви Златева.

Боркинята си припомни и загубения финал на олимпийските игри в Лондон през 2012 г.

"Имах амбицията и желанието за златото, но бях разочарована толкова много след това. Емоцията ме обвзе и си мислих, че за нищо не ставам. Чувствах, че се провалих точно когато най-много трябваше да спечеля. Болеше ме, но после приех, че просто не е било писано, за да мога да живея по-лесно с това. Съжалявам, че съм реагирала така. Вярвах, че заслужавам златен медал и очакванията до голяма степен ми тежаха. Всички други спортисти бяха уверени и спокойни. Не трябва предварително да се коментира кой какъв ще стане", категорична е Златева.

Четете още

Станка Златева не пропуска избори

Станка Златева не пропуска избори

Станка Златева стана ловджийка

Станка Златева стана ловджийка

Славка Калчева възпя Станка Златева

Славка Калчева възпя Станка Златева

Деца искат от Станка Златева да отваря залата
Деца искат от Станка Златева да отваря залата

Деца искат от Станка Златева да отваря залата

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама