Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18134285 www.bgdnes.bg

Световноизвестният Иво Папазов-Ибряма: Станахме държава на пенсионерите!

Гласувах за моите си хора! Другите какво направиха - нищо!

"Гласувах на тези избори. За моите си хора. Защото другите какво направиха за тези години? Нищо за мен и обикновения човек. Преди време казах, че като стана на 80 г. и ми паднат зъбите, ще стана депутат. Да, ама не. Не умея да лъжа. Трябва да го умееш това, за да си в парламента, аз не мога."

Това каза пред "Българя Днес" световноизвестният кларинетист Иво Папазов-Ибряма. 72-годишният музикант в момента се готви да замине на фестивал в Испания и да остане там известно време.

Реклама

"Малко ми е трудно ходенето, свиря седнал, но така си припечелвам хляба. Все чакам да се оправи тази страна. Навремето бях оптимист, вече не мога да бъда. Става по-лошо, децата ни заминават за чужбина, изтървахме си младите. Станахме държава на пенсионерите. А можех да живея навсякъде още по времето на Тодор Живков. Още тогава имах възможност да замина като политически емигрант, но си останах тук. За какво ли", тюхка се днес Иво Папазов.

Голяма подкрепа на знаменития музикант продължава да е втората му жена Мария, с която са около 40 години заедно.

"Тя нашата любов като на филм. Мислил съм си дори книга да напиша за нея", смее се Ибряма.

По време на пандемията музикантът и семейството му изхарчиха всичките си пари и оттогава трудно възстановяват доходите си.

"Продавам вилата си, която се намира до Старозагорските минерални бани. Още не мога да си намеря купувач, макар да има няколко", казва Ибряма. Той притежава още една къща в Стара планина, но засега нея няма да я продава. Къщата в Богомилово пък вдига през 80-те. Построил е още една за синовете си, на 300 метра от дома си. И двете момчета обаче не искат да тръгнат по пътя на татко си. "Какво да ти кажа, душа, много си мечтая за внуци. Децата ми са талантливи, умни, но не искат да се женят. А то жената е много важна за живота на един мъж. Не политиците, а приятелите и жената", смее се Ибряма.

С днешна дата музикантът сравнява времето, в която живеем, с "мутренското", когато са се разпределяли територии.

"В средата на 90-те бяха сложили бомба в двора ми в село Богомилово и тя взе, че гръмна. Смятам, че беше заложена по погрешка. Не съм конфликтен човек и никога не съм имал проблеми с комшии. И днес обаче на къщата стои още откъртеното от взрива. Така и не го оправих, за да може да ми припомня какво съм изживял", с усмивка споделя Ибряма.

Четете още

Ибряма свири на шест свински погребения по Коледа

Ибряма свири на шест свински погребения по Коледа

Ибряма ЗОВЕ: Миньори, не затваряйте пътищата

Ибряма ЗОВЕ: Миньори, не затваряйте пътищата

Радев даде орден на Ибряма и други творци

Радев даде орден на Ибряма и други творци

Ибряма отбелязва 70-а годишнина с ексклузивен концерт

Ибряма отбелязва 70-а годишнина с ексклузивен концерт

Реклама
Реклама
Реклама