Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/2015932 www.bgdnes.bg

Уидърспуун играе Хилари

Холивудската блондинка Рийз Уидърспуун е фаворит за ролята на Хилари Клинтън в биографичен филм за бившия държавен секретар на САЩ.

37-годишната актриса се явила на прослушване с още няколко звезди, сред които Аманда Сийфрид и Скарлет Йохансон. Режисьор на продукцията е Джеймс Понсолд, който в интервю за в. "Индипендънт" сподели, че е много щастлив от интереса на толкова знатни красавици. "Без значение от политическите пристрастия, надали има хора, които да поставят под съмнение интелигентността и амбициите на Клинтън. Искам актриса, която да покаже тъкмо това", обяснява Понсолд, в чиято творческа история присъстват предимно независими заглавия.

Реклама

Действието във филма с работно название "Родъм" се развива през 1974 г., когато бившата първа дама на САЩ работи като млад адвокат във Вашингтон. Сценарият вече породи доста критики, най-вече заради планираните горещи сцени от любовния живот на младата Хилари.

По график лентата трябва да тръгне по кината през 2016 г., когато са следващите президентски избори в САЩ. Не е изключено съпругата на бившия президент Бил Клинтън да се кандидатира от името на Демократическата партия.

65-годишната Хилари Родъм Клинтън се състезаваше за номинацията на демократите през 2008 г., но загуби вътрешните избори срещу Барак Обама. След победата си той я покани да оглави Държавния департамент и тя бе начело на американската външна политика до началото на февруари 2013 година.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама