Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/13633550 www.bgdnes.bg

Моуриньо няма да го огрее

Босът на "сините" си хареса треньора на "Айнтрахт" (Фр)

Най-късно през лятото "Челси" ще уволни сегашния си мениджър Греъм Потър, твърди източник на "Сън". Бившият и сегашен треньор на "Рома" - Жозе Моуриньо, вече се натиска да се завърне в Лондон, но е твърде малко вероятно да го огрее. Собственикът на "сините" от английската столица - Тод Боели, вече си е харесал Оливър Гласнер, който спечели Лига Европа с "Айнтрахт" (Франкфурт).

Боели бил впечатлен от австриеца, особено след като отборът му направи 1:1 като гост на "Байерн" в Мюнхен онзи ден. Според "Билд" на въпросния мач е имало емисар от "Челси". В същото време бившият треньор на "Брайтън" няма никакви успехи на "Стамфорд Бридж", отборът затъва в класирането и има опасност дори да не се класира за европейските турнири през следващия сезон. На фона на успехите, постигнати в ерата на Роман Абрамович и това, че клубът ще бъде лишен от сериозни постъпления, сегашното положение е накарало Боели да се оглежда за нов треньор. Въпреки това американският богаташ ще продължи да подкрепя Потър, като му е дал сериозен бюджет за трансфери, но условието е отборът да започне да се изкачва в класирането на Висшата лига, твърди "Сън".

Реклама

В момента се търси подходящ футболист на поста център-халф, като той трябва да бъде привлечен до вторник, когато затваря трансферният пазар. Вчера десният бек от "Лион" Мало Густо парафира със "сините" от Лондон с договор до 2030 година. В момента "Челси" все още е в Шампионската лига, като надеждите са за достигане поне до полуфинал, което би наклонило везните в полза на Потър. Но препятствието през февруари е "Борусия" (Дортмунд)

Португалецът вече на два пъти води "Челси" между 2004-2007 и 2013-2015 г., а и семейството му живее в Лондон.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама