Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/13756639 www.bgdnes.bg

7 години без Туньо: Молитви и цветя на "Ивайло"

Седем години се навършват днес от кончината на легендата на  българския футбол Трифон Иванов. Железния защитник си отиде от този свят преждевременно на 13 февруари 2016 г., малко след като бе навършил 50 години.

Пред паметната плоча на почетния гражданин на Велико Търново на централния вход на стадион “Ивайло” бе подреден траурен кът, пред който всеки желаещ може да положи цвете, да запали свещичка или просто да помълчи и се преклони в знак на почит към един велик българин.

Реклама

Заупокойна молитва отслужи отец Асен. Да положат цветя и да запалят свещ в памет на Трифон Иванов дойдоха зам.-кметът на Община Велико Търново проф. Георги Камарашев, спортният директор на “Етър” Стефан Атанасов, старши треньорът Емануел Луканов и помощникът му Калоян Чакъров, председателят на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев с неговите сътрудници Игор Бакьов, Павлин Генчев и Трендафил Коцев, граждани и фенове.

Българският футболен съюз също се сети за Туньо. "7 години без Железния. Легендите не умират", написаха от БФС на официалната страница на националния тим във фейсбук.

Четете още

Туньо на лентата на капитана

Туньо на лентата на капитана

"Бетис" почете Туньо в Разград

"Бетис" почете Туньо в Разград

Внук на Трифон Иванов нагази във футбола

Внук на Трифон Иванов нагази във футбола

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама