Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/13793076 www.bgdnes.bg

Министър Весела Лечева награди медалистите в сноуборда

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева награди младите състезатели по сноуборд и техните треньори за постигнати успехи, съобщиха от БФ Ски.

На церемонията в Музея на спорта бяха отличени талантите, които спечелиха три медала от Европейския младежки олимпийски зимен фестивал в Италия - сребро за Петър Гергьовски в паралелния гигантски слалом, сребро за Андреа Коцинова и Тервел Замфиров на отборен гигантски слалом и бронз за Андреа Коцинова и Иван Иванов в отборния бордъркрос, както и техните треньори Анатоли Замфиров, Сотир Марков и Виктор Жеков.

Реклама

"За мен е удоволствие да ви поздравя за постигнатите успехи. Те показват, че в България расте талантливо поколение с потенциал, което може да ни радва и в бъдеще. Пожелавам ви да имате същия устрем, сила и воля за победа", каза Весела Лечева.

Министър Лечева награди още националните отбори по естетическа групова гимнастика, които спечелиха две отличия на Световното първенство в Грац (Австрия). За постиженията си на Световното първенство по скокове на батут в София почетни плакети получиха сребърните медалистки в синхронните скокове, както и носителите на бронзовите отличия при 13-14-годишните.

"Без труда на треньорите и специалистите тези успехи са невъзможни. Благодаря ви за всеотдайните усилия“, заяви министър Лечева.

Четете още

Състезатели протестираха за лиценз

Състезатели протестираха за лиценз

Министър Весела Лечева връчи купите на финалистите в турнира Sofia Open

Министър Весела Лечева връчи купите на финалистите в турнира Sofia Open

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама