Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/13793076 www.bgdnes.bg

Министър Весела Лечева награди медалистите в сноуборда

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева награди младите състезатели по сноуборд и техните треньори за постигнати успехи, съобщиха от БФ Ски.

На церемонията в Музея на спорта бяха отличени талантите, които спечелиха три медала от Европейския младежки олимпийски зимен фестивал в Италия - сребро за Петър Гергьовски в паралелния гигантски слалом, сребро за Андреа Коцинова и Тервел Замфиров на отборен гигантски слалом и бронз за Андреа Коцинова и Иван Иванов в отборния бордъркрос, както и техните треньори Анатоли Замфиров, Сотир Марков и Виктор Жеков.

Реклама

"За мен е удоволствие да ви поздравя за постигнатите успехи. Те показват, че в България расте талантливо поколение с потенциал, което може да ни радва и в бъдеще. Пожелавам ви да имате същия устрем, сила и воля за победа", каза Весела Лечева.

Министър Лечева награди още националните отбори по естетическа групова гимнастика, които спечелиха две отличия на Световното първенство в Грац (Австрия). За постиженията си на Световното първенство по скокове на батут в София почетни плакети получиха сребърните медалистки в синхронните скокове, както и носителите на бронзовите отличия при 13-14-годишните.

"Без труда на треньорите и специалистите тези успехи са невъзможни. Благодаря ви за всеотдайните усилия“, заяви министър Лечева.

Реклама

Четете още

Състезатели протестираха за лиценз

Състезатели протестираха за лиценз

Министър Весела Лечева връчи купите на финалистите в турнира Sofia Open

Министър Весела Лечева връчи купите на финалистите в турнира Sofia Open

Реклама
Реклама
Реклама