Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14461531 www.bgdnes.bg

"Левски" продава трима, на "Герена" очакват 4 млн. евро

"Сините" без Петрис и Ван дер Каап в срещу "Локо" (Пд)

"Левски" почти сигурно ще продаде три от звездите си през лятото. Това са двамата централни защитници Хосе Кордоба и Ноа Сонко Сундберг и нападателят Уелтън.

Интерес към тях има от няколко чуждестранни клуба, научи "България Днес". Най-големи са мераците към панамеца, който е следен от не един отбор. Кордоба бе пред трансфер и през зимата, но той бе спрян в последния момент от собственика Наско Сираков. Тогава "Брьондби" и "Сочи" даваха 2 млн. евро за него. Сега се очаква "сините" да го продадат дори за повече. От тях 25% трябва да отидат за бившия му клуб. Интерес към бранителя вече има и тим от Ла Лига.

Реклама

Сундберг също е привлякъл интереса на няколко чуждестранни отбора. Сред тях са "Панатинайкос" и "Страсбург". Гамбиецът с шведски паспорт е сред най-стабилните играчи на "Герена". Френският клуб имаше интерес към защитника и през зимата, но предложи твърде ниска сума за него. "Сините" са готови да се разделят с бранителя за най-малко 1,3 млн. евро.

Уелтън от своя страна най-вероятно ще продължи кариерата си на Балканите. Интерес към играча имат отбори от Турция и Гърция. От него в "Левски" очакват към 1 млн. евро.

При осъществяване на трите трансфера в касата на "Герена" ще влязат около 4 млн. евро. По-голямата част от тях ще отидат за покриването на дълговете към НАП, които са в размер на 12 млн. лева. "Сините" ще успеят да погасят повече от половината сума и да дишат далеч по-леко занапред.

"Левски" ще е без двама от основните си играчи в гостуването на "Локомотив" (Пд) в следващия мач от плейофите на Първа лига. Защитниците Жереми Петрис и Келиан ван дер Каап получиха петите си жълти картони срещу ЦСКА 1948 (2:2). Бранителите ще бъдат наказани за по една среща.

Петрис може да бъде заменен от Патрик-Габриел Галчев. По-сложна е ситуацията в центъра на отбраната. Там от известно време треньорът Елин Топузаков не може да разчита на Кордоба, който лекува травма. Сега аут е и Ван дер Каап. Ако панамецът не може да вземе участие в мача на "Лаута", ще се разчита на Кристиян Димитров. Бившият национал дойде на "Герена" през зимата, но почти не е играл през пролетта.

Четете още

Невероятна история: Надпис "Гунди е Бог" 
се появява в църква!

Невероятна история: Надпис "Гунди е Бог" се появява в църква!

Илиана Раева с признание: Наско получи тежък удар

Илиана Раева с признание: Наско получи тежък удар

1000 лева искат за Гунди и Иван Колев от порцелан

1000 лева искат за Гунди и Иван Колев от порцелан

Новата звезда на "Левски" изоставен в София, ЗАРЯЗАХА го най-близките му хора

Новата звезда на "Левски" изоставен в София, ЗАРЯЗАХА го най-близките му хора

Реклама
Реклама
Реклама